Vegas patřila submisím, Allen podle očekávání uškrtil Craiga

V Las Vegas sice měla přednost Formule 1, nechyběl ale ani další galavečer UFC. Ze čtrnácti duelů bylo hned šest ukončeno na submisi, k vidění poté bylo jedno velké překvapení.

Vegas patřila submisím, Allen podle očekávání uškrtil Craiga

O utkání české bojovnice Lucie Pudilové jsme již psali. Z dalších třinácti utkání skončilo hned šest na submisi a jen ve čtyřech případech rozhodovaly body rozhodčích. Zcela jistě největším překvapením byla porážka Alexandera Lucase, jehož po dvoj minutách ukončil Jeka Saragih.

Vyvrcholením turnaje, který předcházel epickému závodu Formule 1, bylo střetnutí Brendana Allena a Paula Craiga. Skotský zápasník se přesunul teprve nedávno do střední váhy a dle svých slov je se svým přesunem do nižší váhy absolutně spokojen.

Američan Brendan Allen, který byl před duelem postaven o tři místa výše, se ale s Craigem nemazlil. Sedmadvacetiletý rodák z Beaufortu měl do včerejšího klání dvaadvacet výher, z toho 13 submisí a navíc se pyšnil sérií pěti výher v řadě.

Craiga poměrně brzy položil na zem a v úvodních dvou kolech kontroloval střetnutí. Na úvod třetí rundy Skota rozhodil tvrdými háky a na zemi svého soupeře další úspěšnou submisí (tentokrát na Rear Naked Choke) dokončil. 

Připsal si tak šestou výhru v řadě a také nejlepší výkon večera, již třetí ve své kariéře.