Pudilová na vítězství v UFC nedosáhla, Perez oslavila výhru twerkem

Devětadvacetiletá rodačka z Příbrami si výhrou chtěla říct o odvetu s Edwards, nakonec ale více zaujala její soupeřka. Výhrou i twerkováním po zápase.    

Pudilová na vítězství v UFC nedosáhla, Perez oslavila výhru twerkem

Bilanci 3-7 má po prohře s Ailin Perez na UFC Vegas 82 česká bojovnice Lucie Pudilová, když se jí ve třetím kole nepodařilo otočit špatně vyvíjející se zápas a nakonec na základě rozhodnutí rozhodčích tak zaznamenala druhou letošní prohru. Pudilová letos v dubnu, rovněž na rozhodnutí rozhodčích, prohrála s Jocelyn Edwards, přičemž podle mnohých byl výsledek vnímán jako kontroverzní, snaha vybojovat si vítězstvím odvetu nicméně nevyšla. Po noční prohře má Pudilová v MMA absolutní bilanci čtrnácti výher z třiadvaceti zápasů, její soupeřka si v jedenáctém utkání připsala deváté vítězství.

Do boje v bantamové váze Pudilová vstupovala - minimálně podle kursů sázkových kanceláří - jako outsiderka a první dvě kola tento odhad potvrzovala.  Hned v úvodu ji totiž Perez dokázala hodit na tam ji v podstatě celou dobu kontrolovala, byť se jí utkání nedařilo ukončit. Druhé kolo pak přineslo trochu více akce na nohou, následně nicméně i tady Perez dokázala zápas uzemnit a Pudilová se musela opět bát možného ukončení. Až kolo třetí pak znamenalo obrat, když Pudilová konečně proti unavené soupeřce získala iniciativu a začala dominovat. 

Tento zápasový comeback nicméně přišel příliš pozdě. Ringoví rozhodčí rozhodli jednomyslně a skórkartami s výsledky 29-27, 29-28 a 29-28 Perez označili jako výsledku sobotního střetu. Argentinská bojovnice následně zaujala přítomné novináře i sociální sítě a místo rutinní oslavy přímo v ringu na počest svého vítězství zatwerkovala. To však již poražená Pudilová, jejíž kariéra na linii UFC dostala další ránu pod čáru ponoru, na cestě do šatny neviděla.