Jiří Procházka se připravuje v Japonsku: „Zdejší kemp mi dodává sílu a klid“

Jiří Procházka se rozhodl zahájit přípravy na svůj nadcházející zápas netradičně – v Japonsku. Společně s elitním karatistou Martinem Soukupem vyrazil na tréninkový kemp do země, kde v minulosti slavil velké úspěchy v organizaci RIZIN. Pro Procházku, který se do Japonska vrací po pěti letech, je tento tréninkový kemp mnohem více než jen fyzickou přípravou – jde o cestu k nalezení rovnováhy mezi tělem a myslí.

Jiří Procházka se připravuje v Japonsku: „Zdejší kemp mi dodává sílu a klid“

„Japonsko Okinawa. První týden ze tří,“ napsal Procházka na sociálních sítích. „Po téměř pěti letech jsem zpět v Japonsku. Znovu trénuji a navštěvuji staré mistry, abych lépe porozuměl tělu jako zbrani. Tato zkušenost mi pomáhá získat hlubší náhled na boj a na život sám.“

Procházka v Japonsku nezískává jen fyzickou sílu, ale také se soustředí na duševní rovnováhu. Zdejší prostředí mu poskytuje možnost meditovat, očistit mysl a navštívit budhistické chrámy. „Také obdivuji nádhernou přírodu a načerpávám energii, která je tady opravdu jedinečná. V tomto prostředí mám pocit, že se vracím k sobě samému,“ dodal.

Procházka má k Japonsku velmi osobní vztah. Právě zde si vybudoval velkou část své kariéry a posbíral cenné skalpy, které mu pomohly dostat se na světovou MMA scénu. I proto není překvapením, že se rozhodl vrátit se do této země, kde může těžit z klidu a soustředění, které mu tradiční MMA kempy v jiných částech světa nenabízejí.

„Prostě si žiju svůj sen, obzvlášť když moje příprava začala právě teď,“ vysvětlil Procházka, proč je pro něj tento kemp naprosto ideální. Jeho návrat do Japonska je symbolem odhodlání a úcty k disciplíně, která je součástí jeho tréninkového přístupu.

Tento specifický styl přípravy by mohl být klíčový v jeho dalším zápase, a fanoušci netrpělivě očekávají, jak se Procházka po tomto japonském dobrodružství ukáže v oktagonu.