Ankalaev znovu rýpe do Procházky. V polotěžké váze ho úplně odepsal

Magomed Ankalaev, známý svou bojovností a dovednostmi v oktagonu, se stále více zamotává do zbytečných slovních přestřelek. I když je nejspíš jen jediný zápas od titulové šance v polotěžké váze UFC, jeho neustálé rýpání do ostatních bojovníků, včetně Jiřího Procházky, mu u českých fanoušků rozhodně nepřidává na oblibě.

Ankalaev znovu rýpe do Procházky. V polotěžké váze ho úplně odepsal

Nejčastěji se Ankalaev zaměřuje na Alexe Pereiru, kterého obviňuje z „útěku“, avšak jeho poslední poznámky se týkaly Procházky. Český samuraj nedávno reagoval na hlavní zápas turnaje UFC 307 mezi Khalilem Rountreem a Alexem Pereirou. Procházka s chladnou hlavou analyzoval průběh zápasu a ocenil Pereirův postupný nárůst tlaku. „Khalil se v prvních dvou kolech skvěle chopil akce, ale pak Alex prokázal svou trpělivost a nasadil ten správný tlak. Byl to nádherný lov,“ komentoval Jiří.

I přes Rountreeho solidní výkon nakonec Pereira dominoval a zaslouženě zvítězil. „Rountreeho vyčerpání v závěru se ukázalo jako klíčové a Poatan ho postupně rozebral,“ dodal Procházka, který už předem odhadoval, že zápas ve vyšších kolech bude hrát do karet šampionovi.

Ankalaev se však chopil této reakce jako příležitosti k další provokaci. „Kamaráde, radši běž do střední váhy, protože polotěžká už pro tebe začíná být moc nebezpečná. Skončils,“ rýpl si Rus jedovatě na adresu Procházky. Tato „rada“ není první, kdy Ankalaev útočil na českého bijce, a zdá se, že to Jiřího nijak nevyvádí z míry. 

Ankalaevovy útoky působí zvláštně, protože Procházka se o něm v poslední době vůbec nezmiňoval. Možná si Magomed připravuje půdu pro budoucí konfrontaci, avšak tato strategie může přinést opačný efekt.

Proč se Rus do Procházky neustále pouští, není jasné, ale jedna věc je jistá – slovní přestřelky mu zápas nevynesou. Fanoušci spekulují, že případný souboj mezi Procházkou a Ankalaevem by mohl být na spadnutí, ale uvidíme, zda Rus nebude svých slov hořce litovat.