Strickland ostře pálí: „Chimaev se stal hračkou teroristického diktátora!“

Khamzat Chimaev, jeden z největších talentů současného MMA, se připravuje na svůj návrat do oktagonu. Už 26. října ho čeká klíčový zápas na turnaji UFC 308, kde se utká s Robertem Whittakerem, třetím v žebříčku střední váhy. Tento zápas měl původně proběhnout už v červnu, ale Chimaev musel kvůli zdravotním problémům odstoupit. Nyní je však zpět, a i když fanoušci zápasu netrpělivě očekávají, ne všichni sdílejí nadšení z jeho návratu.

Strickland ostře pálí: „Chimaev se stal hračkou teroristického diktátora!“

Sean Strickland, aktuální jednička střední váhy UFC, se ostře opřel do Chimaeva na svém Instagramu. Zaměřil se nejen na Chimaeva, ale i na americkou organizaci UFC. „Líbí se mi, jak svět prostě přehlíží minulost toho chlápka,“ začal Strickland svou kritiku. Jeho komentáře mířily především na Chimaevův blízký vztah s čečenským vůdcem Ramzanem Kadyrovem, což podle něj představuje vážný morální problém.

Stricklandova ostrá kritika

Strickland nezůstal jen u drobných narážek, ale pořádně se do Chimaeva pustil. „Vybuduje si život ve Švédsku, ale pak se stane nejlepším kamarádem absolutního monstra, které si ho v podstatě koupilo. A když už mu to bylo moc, utekl na Blízký východ. Neměl by být v Americe. Zaprodal svou duši teroristickému diktátorovi,“ napsal Strickland s odkazem na Kadyrovův vliv na Chimaeva.

Jeho kritika mířila nejen na samotného bojovníka, ale i na UFC jako organizaci. „UFC zapomíná, že je americká společnost. Jsem znechucený, že na to prostě zavíráme oči,“ dodal Strickland, čímž naznačil, že UFC by mělo mít vyšší morální standardy.

Rivalita, která neustává

Toto není první případ, kdy se Strickland a Chimaev dostali do konfliktu. Oba bojovníci si už v minulosti vyměnili ostré názory, a to nejen veřejně, ale i na trénincích v Xtreme Couture v Las Vegas, kde měli několik sparingů. Oba však mají zcela odlišné verze toho, jak tyto tréninky dopadly.

Stricklandova nejnovější prohlášení mohou tuto rivalitu ještě více rozdmýchat, zejména pokud Chimaev dokáže na UFC 308 porazit Whittakera. Přesto je jejich vzájemný zápas v tuto chvíli spíše otázkou budoucnosti. Strickland se zatím soustředí na svou vlastní kariéru, kde by mohl čelit Dricusi Du Plessisovi, ovšem podle jeho slov určitě ne v Jihoafrické republice.

Možný souboj v budoucnu?

V závislosti na výsledku turnaje UFC 308 se může stát, že souboj mezi Stricklandem a Chimaevem přijde dříve, než by kdo čekal. Oba mají co dokazovat a jejich rivalita nejeví žádné známky ústupu. Fanoušci budou s napětím sledovat, jak se situace vyvine a zda se tento vzrušující střet dvou tvrdých bojovníků v oktagonu nakonec uskuteční.