V těžké váze se to mele. Fury a Usyk už znají jména titulových vyzývatelů. Sjednocující boj nebude

Všichni fanoušci, co doufali, že uvidí velkou sjednocující bitvu mezi Tysonem Furym a Oleksandrem Usykem, zůstanou zklamáni. Minimálně v následujících dvou letech k ničemu takovému nedojde. 

V těžké váze se to mele. Fury a Usyk už znají jména titulových vyzývatelů. Sjednocující boj nebude

Protože se Tyson a Oleksandr nebyli schopni domluvit nyní, znamená to, že se nedomluví vůbec. Do jejich konverzace totiž začaly mluvit jednotlivé federace, které se dožadují, aby oba šampioni začali své pásy obhajovat proti povinným vyzývatelům. 

Ukrajinský mistr federací IBF, IBO, WBA a WBO Oleksandr Usyk právě dostal povolávací rozkaz ze dvou z nich. WBA vydalo oficiální prohlášení, v němž oznamuje, že má jejich šampion 30 dní k tomu, aby se domluvil s povinným vyzývatelem Danielem Duboisem na podmínkách jejich vzájemného duelu. Pokud tak neučiní, jejich boj bude vhozen do aukce, která určí místo konání. Kdyby ani potom Usyk nechtěl zápasit, přijde o opasek. 

Toto je ovšem jenom první část práce, kterou musí ukrajinský šampion vykonat. Ihned po ní přijde na řadu organizace IBF, která určila za povinného vyzývatele Filipa Hrgoviče. To bude tedy Usykův další soupeř, pokud se úspěšně prodere přes Duboise. 

Co se Tysona Furyho týče, na něj se připravují plány ve WBC. Ty budou zhotoveny až za pár týdnů, co dojde k duelu mezi Deontayem Wilderem a Andym Ruizem. Právě tato bitva určí, kdo proti Gypsymu Kingovi zabojuje o titul.