Prezident UFC Dana White plánuje převrat v boxerském světě

Dana White, prezident UFC a jeden z nejvlivnějších mužů v bojových sportech, znovu oživil svou ambici vstoupit do světa boxu a obrátit jej naruby. Teď k tomu cítí tu nejlepší možnou příležitost. 

Prezident UFC Dana White plánuje převrat v boxerském světě

Už v roce 2017 ukázal, že jeho marketingové dovednosti nemají mezí, když propagoval megasouboj Conora McGregora s Floydem Mayweatherem. Nyní se však hodlá do boxu ponořit naplno prostřednictvím projektu Zuffa Boxing, který slibuje zásadní změnu současného modelu boxu.

„Ten model je zničený, a pokud to někdo má napravit, budu to já,“ prohlásil White. Potvrdil, že jeho plány na boxerskou revoluci se tentokrát opírají o detailní strategii.

„Mám plán a přistupuji k tomu, jako bych šel do války,“ dodal s typickým sebevědomím. První velký krok už učinil během zápasu Callum Walsh vs. Przemyslaw Runowski v Irsku, který byl vysílán na UFC Fight Pass. To je jen začátek toho, co se chystá v roce 2025.

White je přesvědčený, že současná situace v boxu nabízí jedinečnou příležitost pro nový přístup. „Není tu mnoho televizních smluv a vidím spoustu věcí, které můžu udělat jinak,“ řekl White pro MMA Junkie.

„Je to teď ten správný čas? To se teprve dozvíme. Ale je tu milion důvodů, proč si myslím, že ano,“ uzavřel. 

Fanoušci bojových sportů jsou tak plni očekávání, co přinese vstup Dany Whitea do boxerského světa. Detaily jeho plánu jsou zatím tajemstvím, ale jedno je jisté – pokud někdo dokáže vnést do boxu svěží vítr, je to právě Dana White.