Výplata Anthonyho Joshuy se blíží částce jedné miliardy korun. Už ví, koho bude vyhlížet příště

Daniel Dubois se postaral o velkolepý moment na londýnském stadionu Wembley, když v pátém kole knockoutoval Anthonyho Joshuu a tím si udržel svůj titul IBF v těžké váze. Tento očekávaný zápas přilákal rekordních 98 128 diváků, kteří byli svědky, jak Dubois počtvrté zkazil Joshuův návrat na slavný stadion.

Výplata Anthonyho Joshuy se blíží částce jedné miliardy korun. Už ví, koho bude vyhlížet příště

Peníze vládnou v ringu

Navzdory tomu, že Joshua prohrál, odnesl si tučnou finanční odměnu. Podle údajů od serveru Sporty Salarier měl jistotu výdělku 6 milionů liber (cca 179 376 000 Kč), přičemž tato částka mohla narůst až na 25 milionů liber (747 771 379 Kč) v závislosti na prodeji PPV (pay-per-view).

Daniel Dubois si vydělal méně, ačkoli odešel ze zápasu jako vítěz – měl zaručených 3,5 milionu liber (104 636 000 Kč) s možností nárůstu až na 10 milionů liber (299 108 551 Kč) podle prodejů PPV.

Joshua byl tahákem pro fanoušky, a to byl důvod, proč si vydělal více než jeho protivník, navzdory porážce. „Je to cesta jako na horské dráze,“ řekl po zápase. „Podívejte se, čeho jsme za 11 let dosáhli, je to fenomenální.“

Duboisův triumf a Joshuova vize

Pro Duboise to bylo jedno z největších vítězství v jeho kariéře a potvrdil tím svou pozici mezi elitou těžké váhy. „Ještě zdaleka není konec,“ reagoval Joshua na svou porážku. „Jednou jsme to zvládli, podruhé jsme to zvládli. Udělat to potřetí nebude snadné, ale věřím, že je to něco, čeho mohu dosáhnout,“ odhalil s tím, že nyní bude usilovat o odvetu. 

Anthony Joshua ukázal, že se nevzdává a plánuje pokračovat v cestě za svým snem. Zda mu jeho vnitřní síla a odhodlání pomohou znovu vystoupat na vrchol těžké váhy, ukáže až čas.