Těšte se! Elitní zápasník z lehké váhy hlásí pokračování. A na velice nečekaném postu

Dustin Poirier už pomalu vyhlíží konec aktivní profesionální kariéry, ale v UFC se s ním budeme vídat nadále. V hierarchii organizace totiž pokročil na vyšší úroveň.

Těšte se! Elitní zápasník z lehké váhy hlásí pokračování. A na velice nečekaném postu

Historie si pamatuje několik případů, kdy bývalí zápasníci, kteří umí mluvit, přešli z bojového oktagonu k mikrofonu. Jen namátkou lze uvést Michaela Bispinga, Paula Feldera či Daniela Cormiera a nyní tuto skupinku rozšíří i Dustin „Diamond“ Poirier.

Jak uvádí server MMA Junkie, někdejší dočasný bývalý šampion z řad lehké váhy se dočkal v organizaci povýšení do komentátorské role, kterou si prvně otestuje na víkendovém turnaji UFC 287, jenž nás zavede do Miami, kde nás bude čekat hlavní zápas mezi Israelem Adesanyou a Alexem Pereirou.

Florida je specifická i díky tomu, že v ní sídlí American Top Team, což je proslulý gym, jenž navštěvuje mnoho UFC zápasníků a Dustin Poirier je jedním z nich. Jedná se tedy o ideální místo, na němž lze odstartovat komentátorskou kariéru.

Na jednu stranu je škoda, že se Dustinova bojová anabáze chýlí ke konci, na druhou stranu je dobré, že jeho hlas bude doprovázet UFC turnaje i nadále. A co víc, také ho budeme vídat při různých analýzách zápasů, během nichž nám může nabízet své bohaté zkušenosti. Koneckonců je Poirier jedním z mála zápasníků, kteří se prali s celou enklávou zabijáků. Například v lehké váze pomalu není velké jméno, kterému by nečelil.