Usyk lže a jde mu jenom o peníze, pustil si Fury ústa na špacír a odhalil svou část příběhu

Kdyby Tyson Fury a Oleksandr Usyk dokázali přenést své výhružky do ringu, konečně by se lidé dočkali velkého sjednocujícího souboje. Ten ale ovšem opět nebude, protože finance se zdály přednější.

Usyk lže a jde mu jenom o peníze, pustil si Fury ústa na špacír a odhalil svou část příběhu

Že k velkému sjednocujícímu duelu, na nějž všichni fanoušci netrpělivě čekali, nedojde, to veřejnosti prvně oznámil tým ukrajinského šampiona Oleksandra Usyka. Ten pochopitelně vinil Tysona Furyho a jeho „lakomství“, že si chtěl odnést 70 % z celkového zisku, zatímco svému protějšku, jenž má na výdělek také právo, by nechal „pouhých“ 30 %.

„Nejprve Tyson chtěl, abychom si přerozdělili finance 60:40 procentům v jeho prospěch. S tím jsme tedy souhlasili, ale on si to pak rozmyslel a zvedl svůj požadavek na 65:35 procentům. I s tím jsme souhlasili, ale když to pak zvedl na 70:30 procentům, došlo nám, jakou si s námi hraje hru a dělá z nás blázny. Tomu člověku nikdy nešlo o zápas,“ znělo Usykova tvrzení, jež předložil serveru SPORTbible.

Jakmile tato slova ovládla přední stránky mnohých webů a bojových periodik, musel na ně Tyson Fury okamžitě zareagovat. Dle jeho vyjádření se nestačil divit, jakou hovadinu jeho ukrajinský rival ze svých úst vypustil. Pes byl údajně zakopaný úplně jinde.

„To, jak Usyk říká, že jsme se nedohodli na financích, to je celé lež. Finance byly domluvené už dva, možná tři týdny. V podstatě vše se domluvilo kromě jediné věci – doložky o odvetě,“ kontroval Gypsy King, v jehož moci je zelený opasek těžké váhy WBC.

„Já žádnou odvetu nechtěl, mám totiž jiné plány. Odvety jsou trapné. Kdo je pravý muž, ten vloží všechny své síly do jednoho duelu. To Usyk ale zásadně odmítl. Trval na tom, že v naší smlouvě musí být zahrnuta i klauzule o odvetě,“ odhaloval.

„Ten skrček mě celý poslední týden obtěžoval s tím, ať mu dám i odvetu. On ze mě dělá nějakého sráče, že mi jde o prachy, a přitom ty prachy chce jenom on. Jak jistě víte, odveta mu zaručí luxusní výplatu ne v jednom, ale rovnou ve dvou případech. Taková je moc Gypsyho Kinga a on se ji snažil zneužít,“ vyčítal svému ukrajinskému sokovi, kterému však už dal košem. Teď se Fury bude připravovat na jiného protivníka. Patrně půjde o Daniela Duboise.