Alistair Overeem je kvůli dopingu znovu suspendován. Patrně to znamená konec kariéry

Jedna z největších bojových hvězd opět porušila pravidla a způsobila si tím takové problémy, že kvůli tomu nejspíše ukončí kariéru.

Alistair Overeem je kvůli dopingu znovu suspendován. Patrně to znamená konec kariéry

Slavný UFC veterán a velký oblíbenec fanoušků Alistair Overeem se v říjnu roku 2022 vrátil do organizace GLORY, kde doufal, že zaútočí na mistrovský titul. Hned na úvod přemohl sobě velmi dobře známého rivala Badra Hariho, kterého po třech kolech jednomyslným poměrem vybodoval.

Bohužel pro Overeema, veškeré zápasové oslavy a uznání přišly vniveč. Nadcházející výsledky z antidopingové agentury ukázaly, že nizozemský bijec podváděl, za což si vysloužil dvanáctiměsíční zákaz činnosti.

Co se tyto výsledky dostavily ke GLORY, okamžitě svého bojovníka vymazala z žebříčků a kromě rozvázání spolupráce mu uložila i finanční trest. Výplatu, jíž Alistair obdržel za výhru nad Badrem Harim, musí ze značné části vracet. Samozřejmě přišel i o výhru, jež byla změněna na no contest.

Nejedná o první problém, který Overeem s dopingem měl. V roce 2011, kdy ještě bojoval pod hlavičkou UFC, byl kvůli dvojnásobně zvýšené hladině testosteronu suspendován na devět měsíců. Prozatím nevíme, za co byl potrestán nyní, organizace to řadí pod tu širokou záštitu dopingu. Vzhledem k délce trestu však nepůjde o nic, nad čím by se dalo jen tak mávnout rukou.