Legendární Jon Jones jmenoval pět nejlepších bojovníků všech dob. Kam řadí sebe a kdo tvoří listinu?

Jon Jones je nezpochybnitelným mistrem ve svém oboru. Sám Dana White ho označil za nejlepšího bojovníka všech dob. Kdo další by se k němu na vrchol měl však přidat?

Legendární Jon Jones jmenoval pět nejlepších bojovníků všech dob. Kam řadí sebe a kdo tvoří listinu?

Na tuto otázku se pokusil tehdejší šampion polotěžké váhy a nynější šampion těžké váhy UFC v rozhovoru pro RMC Sports odpovědět. U každého zápasníka i vysvětlil, kam a proč jej z toho historického hlediska řadí.

„Na prvním místě jsem já. Myslím si, že s tím, co jsem dokázal, si to místo naprosto zasloužím. Ano, chci si tu pozici ještě utvrdit ziskem druhého pásu, ale po tolika obhajobách bych měl být na prvním místě já,“ sdělil Jones, který hned na úvod nemohl jinak.

„Na druhé místo řadím Spidera Andersona Silvu už jen proto, co za své aktivní kariéry dokázal. Na třetí místo Georgese St.Pierra, velterového krále a jednoho z nejkomplexnějších zápasníků široko daleko,“ pokračoval.

„Na čtvrté místo Khabiba Nurmagomedova, na kterého jsem byl sice občas protivný, ale nikdy jsem s ním neměl žádné velké spory. V té lehké váze byl naprosto dominantní a neměl v ní konkurenci. Všechny soupeře hravě přejel,“ chválil dagestánské Orla.

„A na závěr musím říct Josého Alda, který je jednou z nejlepších pérových vah všech dob. Na jeho zápasy se vždy velmi dobře dívalo,“ uvedl Jon Jones celou pětici.