Válka v postoji: Koziorzebski slibuje proti Jiráčkovi souboj na život a na smrt

Víkendový galavečer KSW 99, který se odehraje v polských Gliwicích, slibuje být skutečnou lahůdkou pro všechny fanoušky bojových sportů. Jedním z vrcholů večera bude souboj českého bojovníka Matúše Juráčka, který nastoupí proti neústupnému Polákovi Kacperovi Koziorzebskému. Koziorzebski se naposledy předvedl, když přerušil neporazitelnost nadějného českého zápasníka Viktora Červinského, a nyní si brousí zuby na další český skalp.

Válka v postoji: Koziorzebski slibuje proti Jiráčkovi souboj na život a na smrt

Juráček zažil svůj debut v prestižní organizaci KSW letos v únoru, kdy narazil na tvrdého irského bojovníka Henryho Fadipeho. Ačkoliv vstup do zápasu pro českého bojovníka nebyl jednoduchý, situace se rychle změnila, když Juráček přeřadil na vyšší rychlost. „Začal jsem ho trefovat pravačkou, ale nakonec to byla levačka, která ho poslala k zemi,“ popsal český bojovník klíčový moment svého vítězství. Po soupeřově pádu se vrhnul na zem, kde začal sázet tvrdé údery. Rozhodčí neměl jinou možnost než zápas ukončit. „Ten pocit po výhře byl neuvěřitelný,“ vzpomínal elitní bijec na své premiérové vítězství v KSW.

Po této výhře vyskočil na klec a oslavil triumf společně s fanoušky. Liberecká hala rezonovala slavistickým chorálem, zatímco Fadipe se stále vzpamatovával z porážky. Debut jako z pohádky, ale jak si Juráček povede proti dalšímu soupeři?

Na sobotním galavečeru však čeká Juráčka zcela jiná výzva. Koziorzebski už v únoru ukázal svou tvrdost, když zdolal Červinského, a nyní přichází s jasným cílem přidat další české jméno na svůj seznam. „Jakmile jsem dostal nabídku na tenhle zápas, byl jsem nadšený. Už jsem se těšil na to, až se utkáme,“ přiznal polský bojovník.

Oba borci mají podobný styl – postojářský boj, což slibuje dynamickou a akční podívanou. „Mám jasný plán. Tenhle zápas bude o tom, kdo si dokáže udržet kontrolu nad bojem. Každá chyba se bude trestat. Je to boj na život a na smrt a já jsem na to připraven,“ prohlásil pro KSW Koziorzebski, který slibuje fanouškům pořádnou show.

Juráček si je vědom, že zápas s Koziorzebským nebude snadný. „Je to bojovník, který nikdy nepovolí. Je nebezpečný v každé vteřině zápasu, ale já jsem připraven na všechno,“ řekl odhodlaně před zápasem. Pro českého zápasníka je každá výzva motivací, jak dokázat své kvality. „Miluju výzvy, a tahle je pro mě obrovská. Vím, že to nebude jednoduché, ale dám do toho všechno,“ zakončil Juráček.

Fanoušci KSW se tak mohou těšit na nezapomenutelný večer plný adrenalinu.