Michal Martínek má v merku titulovou šanci. Na Vojčáka se připravuje v „továrně na lidské zbraně“

Michal Martínek, jeden z nejúspěšnějších českých zápasníků MMA, se v říjnu utká s nebezpečným slovenským bojovníkem Štefanem Vojčákem, přezdívaným „Mutant“. Pro Martínka to bude zásadní zápas, neboť po něm plánuje zaútočit na titul v prestižní organizaci KSW. V rozhovoru pro iSport však přiznal, že před oznámením zápasu o Vojčákovi mnoho nevěděl.

Michal Martínek má v merku titulovou šanci. Na Vojčáka se připravuje v „továrně na lidské zbraně“

„Upřímně jsem ho moc neznal,“ říká Martínek a dodává, že před oznámením duelu zaznamenal jen jeden z jeho zápasů. „Teď už si jeho zápasy studuju, koukám na to. Věděl jsem, že tu nějaký Štefan Vojčák je, že je to tréninkový parťák kluků, jako je Attila Végh nebo Martin Buday, ale nikdy jsem se o něj nezajímal blíž, protože těch zápasníků je hromada,“ vysvětluje český bojovník.

Martínek se logicky soustředí na potenciální soupeře ve své organizaci, takže se o Vojčáka začal zajímat až poté, co Slovák podepsal smlouvu s KSW. Mutant se navíc netajil tím, že by rád změřil síly právě s českým soupeřem, což přirozeně přitáhlo jeho pozornost. „V tu chvíli toho člověka samozřejmě začneš registrovat víc,“ přiznává Martínek.

Vojčákův debut v KSW sice skončil porážkou, kdy ho ve třetím kole porazil Darko Stošić, ale od té doby si připsal dvě vítězství, a to bez potřeby bodového rozhodnutí. Aktuálně se drží na druhém místě žebříčku těžké váhy KSW, zatímco Martínek je pátý. Je velmi pravděpodobné, že se Stošić dočká odvety s úřadujícím šampionem Philem De Friesem, ale český bijec věří, že jeho zápas s Vojčákem bude rozhodující v boji o pozici titulového vyzyvatele.

Duel mezi Martínkem a Vojčákem se uskuteční 19. října a Martínek se na něj připravuje i v Polsku, kde trénuje ve vyhlášeném gymu Ankos MMA. „Ankos je velice specifický v tom, že tam máš továrnu na lidské zbraně. Máš tam volnostylaře z olympiád, kluky, co chodí ADCC, elitní postojáře, kluky, co trénují bez rukavic,“ popisuje pestrou škálu bojovníků, s nimiž v Ankosu trénuje.