Matavao je pro Vémolu ideální soupeř, tvrdí Novotný a ukazuje na zásadní důvody

Karlos Vémola si ještě na duben, tedy pouhý měsíc před odvetou s Patrikem Kinclem, poručil jednu zahřívací zkoušku. Organizace OKTAGON MMA mu předložila amerického bijce Al Matavaa, jenž ovšem z toho papírového hlediska nedává žádný smysl.

Matavao je pro Vémolu ideální soupeř, tvrdí Novotný a ukazuje na zásadní důvody

Kurzy na tento zápas jsou poměrně jasné. Téměř žádná výhra na Vémolu a více než osminásobek vašeho vkladu na Matavaa. Těžko říct, zdali na něj někdo jinak než ze srandy může sázet, přesto takový Ondřej Novotný jako správný promotér uklidňuje situaci. Podle něj jde o nevyzpytatelný souboj.

„Matavaa jsme vybrali, protože jsme hledali někoho, kdo zapadne mezi střední a polotěžkou váhu. On je pro tohle ideální, neboť jak jistě víte, má velké potíže do střední navážit,“ vysvětloval Novotný ve svém pravidelném podcastu MMA Letem Světem. Potvrzoval tak, že i Karlos byl teď dlouhou dobu mimo hru, a proto oběma borcům domluvil catchweight v 88 kilogramech.

„Matavao má u nás skvělé portfolio, je dostatečně zajímavý a pro váhu ideální. Myslím si, že je velmi nebezpečný. A to si myslím skutečně doopravdy, on je velice nebezpečný. Je to podsaditý týpek, pod kterého se jen tak nedostanete. Karlos možná bude po dlouhé době vyšším borcem, ale Matavao má děla, kterými skládá protivníky jako závory. Takový soupeř je vždy nebezpečný. Stačí mu jedna rána,“ je si vědom Novotný, který se už teď na dubnový turnaj v Liberci velmi těší.

Inu, vysvětlení si pan Novotný opět našel, skutečnost je nicméně taková, že Terminátor je bojovníkem s výtečným wrestlingem, a pokud se mu ho podaří zakomponovat i do svého příštího boje, patrně z toho bude další výhra v prvním kole na technické KO nebo submisi.