Pukač vstal z popela: MMA ho zachránilo před pádem na dno, teď ho čeká nová výzva!

Život není nikdy jednoduchý, ale každý má šanci vzít osud do vlastních rukou. Klíčové je nevzdat se a postupně se krok za krokem posouvat vpřed. Skvělým příkladem vzestupu z úplného dna je příběh odhodlaného bojovníka Roberta Pukače (16-13-1), který překonal mnoho překážek, aby se dostal na vrchol. Dnes si zaslouženě užívá plody své tvrdé práce a brzy pod vlajkou organizace PML zahájí další kapitolu své obdivuhodné kariéry.

Pukač vstal z popela: MMA ho zachránilo před pádem na dno, teď ho čeká nová výzva!

Podobně jako mnoho mladých kluků, i rodák z Bratislavy snil o slávě na fotbalových hřištích. Jeho nadějnou kariéru však zastavily problémy s koleny. To ho vedlo k tomu, aby začal hledat jinou vášeň. Nejprve se pohyboval na ulici, ale nakonec ho zachránilo MMA, ke kterému se dostal úplnou náhodou. Nyní je to však smysl jeho života.

„Bratislavský Princ“, jak se Pukačovi přezdívá, poprvé vstoupil do ringu v Octagon Fighting Academy (OFA) pod vedením legendárního Ilji Škondriče. Bojové sporty mu okamžitě přirostly k srdci a zbytek je historie. Svůj debut absolvoval v dubnu 2010, kdy v chorvatské organizaci House of Gladiators porazil Victora Kukua (15-20-1). Postupně se Pukač dostal stále výš a jeho jméno se začalo spojovat s prestižními evropskými soupeři.

Před svým příchodem do organizace OKTAGON MMA se v roce 2015 utkal se současným šampionem střední váhy Patrikem Kinclem (28-10). Pukač předvedl vynikající výkon, ale nakonec prohrál na body a odnesl si zlomenou očnici a zranění ramene, které ho na tři roky vyřadilo ze hry.

Pukačova kariéra v OKTAGON MMA začala v listopadu 2018, kdy získal na svou stranu fanoušky dvěma dominantními výhrami. Zvítězil nad Janem Jankem (8-6) a Tomášem Kuželem (26-22). Následně se postavil hvězdám, jako jsou Krištofič (17-6), Wittner (16-4), Kertész (15-7) či Juráček (11-3), a předvedl ukázkovou Kimuru proti nebezpečnému Janu Malachovi (17-14).

Zásadní změna přišla při jeho prvním zápase s Christianem Jungwirthem (15-8) na OKTAGON Prime 5. Po druhém kole opustil klec na protest proti podmínkám v gyme OFA a vydal se na vlastní cestu s kamarádem Františkem Fodorem (10-8). Tato změna mu vdechla nový život a po návratu zvítězil nad Tomášem Melišem (10-9-2). V odvetě s Jungwirthem však znovu neuspěl.

Dnes, ve 32 letech, má Robert Pukač motivaci vrátit se na vítěznou vlnu a napravit své předchozí neúspěchy. Již 5. října se utká v organizaci PML s Kevinem Hangsem (10-7), který má na kontě dvě výhry v řadě. Pukačovi tedy rozhodně nečeká snadný zápas, ale před domácím publikem si nic jiného než vítězství nepřipouští.