Povodňový podvod Diega Kotlára. Místo omluv lidem ještě vynadal: Podám na vás trestní oznámení!

Diego Kotlár, známý svým problémovým chováním, se opět dostal do hledáčku veřejnosti, když na sociálních sítích tvrdil, že ho zasáhly ničivé povodně. „Můj byt je čtyři metry pod vodou. Přišli jsme úplně o všechno,“ uvedl emotivně na svém Tik Toku, kde žádal o pomoc a finanční podporu pro sebe a své děti. Tato prosba vyvolala soucit u mnoha lidí, kteří začali přispívat na jeho údajných potížích.

Povodňový podvod Diega Kotlára. Místo omluv lidem ještě vynadal: Podám na vás trestní oznámení!

Jenže pravda na sebe nenechala dlouho čekat. Ukázalo se, že Diego si celý příběh o povodních vymyslel. „Ať nelže. Není pod vodou, má sucho. Jde normálně elektřina i voda. Před povodní utekl do Hanušovic do kulturáku, kde bylo jídlo a pití zadarmo,“ odhalil zdroj pro extra.cz, který s ním má blízké vztahy.

Místo toho, aby se Diego omluvil za své lži a podvod, rozhodl se na kritiku reagovat způsobem, který ho opět usvědčuje z jeho nevyzpytatelné povahy. Když ho lidé začali konfrontovat s tím, že je podvedl a zneužil jejich důvěry, Diego reagoval vulgárními nadávkami a dokonce jim začal vyhrožovat trestním oznámením. „Já se urážet nenechám. Všechny vaše zprávy, co jste mi poslali, jsem si vyfotil a budu je řešit s policií,“ prohlásil. Místo lítosti tedy přešel do ofenzívy a pokusil se zastrašit ty, kteří odhalili jeho podvodné jednání.

„Nevydělal jsem,“ tvrdí

Navzdory všem důkazům a svědectvím Diego Kotlár stále trvá na tom, že se jednalo o nešťastné nedorozumění. „Plácl jsem takovou věc, protože jsem měl strach o děti a o svoji rodinu,“ vysvětluje. Podle jeho slov vybral jen tři tisíce korun na jídlo od svých romských přátel a v žádném případě prý nešlo o snahu vydělat na cizím neštěstí. „Nevydělal jsem,“ řekl Diego, který však pro web top-fight.cz následně uznal, že mu do kapsy přistál dobrý milion. Jeho odpovědi se tedy mění stejně rychle jako jeho příběhy o povodních. 

Hraje si Diego opět s lidskou důvěrou?

Otázkou zůstává, nakolik je možné jeho slovům věřit. Příběh Diega Kotlára je totiž plný kontroverzí a nejasností, které z něj dělají postavu, kterou je těžké brát vážně. Jeho údajná potřeba pomoci a následná odhalení naznačují, že tento „hrdina“ příběhů o povodních může být spíše zkušeným manipulátorem než obětí přírodních katastrof.

Na druhou stranu se Diego cítí být neprávem očerněn. Tvrdí, že žádal pomoc jen od svých romských přátel, a ne od široké veřejnosti. Jak to tedy bylo doopravdy? Možná se nikdy nedozvíme celou pravdu, ale jedno je jisté – Diego Kotlár rozhodně ví, jak upoutat pozornost, ať už je to díky své záplavové fikci nebo svým neustálým pokusům obohatit se na úkor ostatních.