Tohle bude válka! Co nejhoršího si vyčítají Vémola s Kinclem?

Více než čtyři roky trvající nenávist mezi Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou se (snad již konečně) dočká 20. května svého konce. Oba borci spolu svedou ten největší zápas, jaké kdy české MMA vidělo. Odkud ovšem vzplála tak ohromná nenávist?

Tohle bude válka! Co nejhoršího si vyčítají Vémola s Kinclem?

Očima královehradeckého bijce, v jehož moci je momentálně opasek střední váhy OKTAGONu, celý příběh započal v roce 2018, kdy se jeho olomoucký oponent označil za „nejlepšího zápasníka“, čímž znehodnotil snahy a výkony ostatních bojovníků nejen v Česku. Opřel se zejména do borců z divize velterové váhy, kde Patrik Kincl dříve působil, a ten se pochopitelně začal bránit.

Nejprve přišly na řadu slovní výměny a následně i zápas, který bohužel dle mnohých přinesl další kontroverznosti, než aby předchozí spory uzavřel. Patrik bojoval od druhého kola s poraněným okem, do něhož mu Karlos údajně cíleně rýpnul. Tím převážil misky vah na svou stranu, ačkoliv třetí kolo (prý) jasně prohrál. „Škoda, že ten fight tehdy nebyl na pět kol,“ povzdechl si Kincl už několikrát a připomínal, že v odvetě by nezaváhal.

Tato hořká pachuť v Kinclovi vydržela několik dlouhých let a pokaždé směrem ke svému protivníkovi, ať už třeba jen skrze sociální sítě, vyslal nějakou poznámku. Terminátor je ale člověk, který tyto vzkazy nenechává jen tak ležet, a tak vždy vracel úder. Někdy mnohem tvrději, než se na poměry profesionálního zápasníka sluší a patří. Postupně nám zde tedy bobtnala nenávist, která je skutečná a nefalšovaná, což dokazuje i soudní pře, k níž nyní míříme.

„Patrik Kincl se mě tak moc bojí, že mi poslal domů policejní hlídku, aby mi prohledala dům, protože prý chovám nějaký zakázaný druh exotického zvířete,“ uváděl Vémola ve videu, které následně šlo i do televize. „Je jasné, že to udání přišlo od něho,“ připomínal všem, čímž ovšem druhou stranu velice pobouřil, ta si to vzala osobně a dožadovala se buďto veřejné omluvy, anebo to potáhne k soudu. Inu, Karlos si vybral, že se omlouvat nebude a výsledek známe sami…

Následně se Terminátor zranil. Při jednom z tréninků natolik přetavil, že začal mít strašné bolesti, až se ukázalo, že jeho tělo zaplavila silná infekce. S tou si pobyl dva týdny v nemocnici, kde bral léky na ředění krve. Hned bylo jasné, že se domluvená odveta s Patrikem Kinclem, jež byla plánována na konec roku 2022, ruší. Královehradecký bijec si to bral však osobně a kolikrát pochyboval, zdali tuto nemoc Karlos jenom nehraje. Tyto pochyby ale jen přilívaly další olej do ohně nenávisti.

Promotér Ondřej Novotný moc dobře věděl, že tento příběh potřebuje dostat zlatou tečku na konec. Proto oslovil oba bojovníky a domluvil si s nimi náhradní termín, který nás nyní váže právě k tomu 20. květnu, kdy se koná turnaj OKTAGON 42. My můžeme jenom doufat, že se zde celý ten příběh, jenž se nese na nádechu velmi zlé krve, uzavře. Tiskové konference však budou ještě dost peprné.

Nejčtenější z tématu