Gábor Boráros: Nedivte se, že jsem v Rusku prohrál, však jsem do zápasu vstoupil s horečkou

Měl to být zápas, který mu umožní se dostat zpátky do sedla. Místo toho se propadl ještě hlouběji do své propasti a jeho kritici měli žně.

Gábor Boráros: Nedivte se, že jsem v Rusku prohrál, však jsem do zápasu vstoupil s horečkou

Gábor Boráros se i navzdory varováním mnoha fanoušků vydal do Ruska, kde chtěl restartovat svou kariéru. Hned na úvod si domluvil zápas s veteránem Gafurovem, od kterého se však nechal povalit na zem, ze které už nedokázal vstát. Prohra tedy logicky přišla v prvním kole a nikdo z lidí pomalu neviděl světlý náznak, že by se Gábor mohl ještě vrátit někam na vrchol.

„Ani nemám slov. Lidé asi mohou vnímat, že se vymlouvám, ale už před odletem do Moskvy jsem cítil, že to nebude stoprocentní výkon, protože jsem byl nemocný. V Moskvě to tam na mě dolehlo. Byl jsem hrozně unavený a měl jsem asi i horečku. Cítil jsem, že jsem zničený. Dva dny jsem jen ležel na pokoji a potil se. Škoda, že jsem si neudělal test. Možná jsem měl koronavirus. Podle toho pak vypadal zápas,“ prozradil Boráros po klíčové prohře na Youtube kanálu Netky.

„Byl jsem slabý a bez kondice. Nakonec jsem prohrál na armbar v prvním kole. Život jde dál. Čekají mě další zápasy. Lituji toho, jak to dopadlo, ale co mám dělat? Byl jsem nemocný. Není to výmluva, ale pravda. Navíc jsem měl v pátek vážení. Po dvou dnech v posteli jsem dělal váhu. Na poslední chvíli mi zbývalo necelých šest kilo. Nedivím se, že jsem nebyl v nejlepším stavu. Lituji však, že jsem převedl takový výkon. Lituji toho,“ vyzpovídal se.

Na jednu stranu to zní jako výmluvy, na druhou stranu to s tou nemocí vážně může být pravda. Bohužel v případě Gábora, který se výkonnostně trápí už řadu let, nějaké řeči o nemoci zrovna nepomohou. Nezbývá než prohru přijmout jako chlap a zkusit to znova. Třeba právě na domácí scéně, kde ho očekává organizace RFA.  

Nejčtenější z tématu