Tadeáš Růžička odsouzen na šest měsíců. Drsný pád bojovníka za násilí na koupališti

Bojovník Tadeáš Růžička byl ve středu u Obvodního soudu Prahy 6 odsouzen k šesti měsícům nepodmíněného trestu za ublížení na zdraví a výtržnictví. Incident se stal v létě na pražském koupališti, kde Růžička napadl muže, který se zastal obtěžované dívky. Po útoku byl bojovník zadržen a jeho obhájce se vzdal práva na odvolání.

Tadeáš Růžička odsouzen na šest měsíců. Drsný pád bojovníka za násilí na koupališti

„Bylo to osobní selhání. Přál bych si vrátit čas,“ řekl Růžička při slyšení. Uvědomuje si, že jeho činy byly špatné, a slibuje, že čas ve vazbě využije ke zlepšení sebeovládání. Trestní kvalifikace umožňovala až tři roky vězení, ale soudkyně zohlednila jeho lítost a omluvu a uložila trest na spodní hranici.

Spolu s ním byl odsouzen také Tomáš Bureš, který si za účast na incidentu vyslechl stejný trest. „Hrozně mě to mrzí, bylo to zbytečné,“ uvedl Bureš během soudního slyšení.

Růžičkův pád se neomezil pouze na soudní síň. V červenci byl také vyhozen z legendárního gymu Spejbl, kde mu dlouho poskytovali podporu a věřili v jeho změnu. „Mysleli jsme, že se to zlepší, bohužel se to nezměnilo,“ prohlásil zklamaný kouč Ondřej Hutník na svých sítích.

Růžička má za sebou několik přešlapů, které začaly už před rokem, kdy napadl muže v centru Prahy. Poslední incident na koupališti jen završil jeho pád z výsluní. Policie ho navíc nadále vyšetřuje v souvislosti s jinými případy, včetně nebezpečného vyhrožování a loupeže.

Bojovník, který ještě nedávno plánoval milionový zápas s Václavem Sivákem, nyní musí čelit tvrdé realitě. Od zklamání v profesním životě až po důsledky svých činů před soudem.