Reinders o Vémolovi: Zápas s Fleurym nemá příběh, Patrik Kincl je lepší volba

Po turnaji OKTAGON 62, který ve Frankfurtu stanovil světový rekord v návštěvnosti MMA, se připravuje další velký turnaj v Bratislavě. Hlavním zápasem měl být souboj Vémola vs Pirát 2, ale zranění slovenského zápasníka přineslo potřebu najít nového soupeře. Ve hře jsou jména Kincla a Fleuryho, ale podle trenéra Karlose Vémoly, Andrého Reinderse, duel s Fleurym není ideální volbou.

Reinders o Vémolovi: Zápas s Fleurym nemá příběh, Patrik Kincl je lepší volba

Původním plánem byl souboj Vémoly s Pirátem, který by měl logiku z několika důvodů. Terminátor totiž utrpěl svou poslední porážku právě od Piráta, což by udělalo z odvety atraktivní podívanou. Slovenský bojovník však musel kvůli zranění odstoupit, což otevřelo otázku náhrady. Vémolův trenér Reinders se k této situaci vyjádřil pro server Sport.cz.

„Zápas s Pirátem by měl smysl, protože to byla poslední Karlosova porážka. Je tam silná dějová linka, která fanoušky zajímá. Ale bohužel, Pirát se zranil,“ vysvětlil trenér.

Následně přišla zmínka o Patriku Kinclovi, s nímž má Vémola také nevyřešenou historii. Jejich vzájemná bilance je 1:1, to by dodalo potenciální trilogii dramatický náboj, podobně jako s Attilou Véghem. Kincl sám vyjádřil zájem o odvetu, ale s tím, že by chtěl zápasit v O2 aréně na konci roku.

„S Patrikem to dává smysl. Rivalita mezi nimi je dlouhodobá a mají to nerozhodně. Podobně jako s Attilou, kde by trilogie byla perfektním zakončením jejich příběhu,“ dodal Reinders.

Proč ne Fleury?

Na druhou stranu, jméno Will Fleury se vynořilo jako možná náhrada za zraněného Piráta. Reinders však není přesvědčen, že by zápas s Fleurym dával smysl, a to hlavně kvůli absenci příběhu mezi oběma bojovníky. Fleury je sice další z řady zápasníků, kteří vyzvali Vémolu, ale není zde žádná osobní historie, která by souboj zajímavě okořenila.

„Zápas s Fleurym mi nedává smysl. Nemá to žádný příběh. Karlos už dříve naznačil, že by si to s ním dal, ale přednost má Patrik. Jde hlavně o dějové linky a ty jsou s Pirátem i Patrikem silnější,“ uvedl Reinders.

Vémola je známý tím, že se často nechá vyhecovat do různých výzev, ale trenér se domnívá, že pokud by se měl Karlos vrátit, měl by to být zápas s hlubším příběhem, který fanoušky zaujme. A právě Kincl se zdá být logickou volbou, pokud dojde k boji v O2 aréně.

„Karlos se nechává vyhecovat, ale nakonec záleží na tom, co ho motivuje a co bude chtít. Fleury je sice jedním z těch, co ho vyzývali, ale smysl by dával spíše Patrik,“ uzavřel Reinders.