Souboj o šampiona ve dvou váhách? Kincl by mohl nahradit Piráta a utkat se s Vémolou

Oktagon zveřejnil nepříjemnou zprávu, která zasáhla fanoušky po celé MMA scéně. Na listopadovém turnaji v Bratislavě měl být hlavní hvězdou souboj mezi Karlosem Vémolou a Samuelem Krištofičem, známým jako Pirát. Ten však musel ze zápasu kvůli zranění odstoupit. Zůstává tedy otázkou, co se bude dít dál a kdo se postaví do oktagonu proti českému Terminátorovi.

Souboj o šampiona ve dvou váhách? Kincl by mohl nahradit Piráta a utkat se s Vémolou

Krištofič, vítěz jejich prvního střetnutí, chtěl Vémolovi dokázat, že jeho triumf nebyla náhoda. V prvním zápase totiž šokoval všechny, když jako outsider knockoutoval Karlose už v prvním kole. Slovenský bojovník si svými výkony získal respekt, ale zranění mu nyní znemožnilo dokončit, co začal.

Nyní má organizace Oktagon pouhý měsíc na nalezení náhrady. Ačkoli to není snadná úloha, jeden kandidát se nabízí – šampion střední váhy Patrik Kincl. Král Oktagonu, který aktuálně obhajuje svůj titul ve Frankfurtu, by se mohl stát náhradníkem a postavit se Vémolovi potřetí.

„Tož, co jsem to slyšel okolo Bratislavy za zprávy? Pro některé fanoušky asi hořké sousto, ale nebál bych se, že by to Oktagon nezachránil. Mám teď však práci ve Frankfurtu,“ prohlásil Kincl na svých sociálních sítích, čímž naznačil, že by mohl být otevřený k návratu do klece po úspěšné obhajobě.

Situace je ovšem složitější. Zápas, který se měl konat, byl naplánován ve váze do 93 kg, což by pro Kincla znamenalo výrazný posun nahoru. Avšak šance stát se šampionem dvou váhových kategorií by mohla být pro něj velkou motivací. Vztah mezi Karlosem a Patrikem je navíc vyostřený – každý má na kontě jedno vítězství nad tím druhým, a završení této rivality by přitáhlo pozornost celé MMA scény.

Otázka, zda se tento duel opravdu uskuteční, zůstává otevřená. Vše bude záležet na tom, jak se Patrikovi povede v Německu a v jakém stavu se po zápase ocitne. Vémola na svůj osud zatím čeká.