Boráros si chce napravit svou pověst, čeká ho souboj s Valašským tornádem. Sivák cílí na zlatý hattrick

Organizace RFA láká fanoušky na sobotní galavečer v Žilině, který slibuje historický moment pro severní Slovensko. Hlavními hvězdami večera budou Václav Sivák, který zabojuje o zlatý hattrick, a slovenský bojovník Sebastián Fapšo, jenž si odbude premiéru v MMA.

Boráros si chce napravit svou pověst, čeká ho souboj s Valašským tornádem. Sivák cílí na zlatý hattrick

Organizace RFA se připravuje na svůj osmnáctý galavečer, který se odehraje tuto sobotu v Žilině. Hlavní pozornost je upřena na Václava Siváka, neporazitelného českého bojovníka, který bude obhajovat svůj titul v K-1 ve váze do 66 kilogramů. Sivák se postaví proti zkušenému Maďarovi Lászlu Farkasovi, který má na kontě 22 výher a 5 porážek. Pokud Vašek uspěje, připíše si třetí obhajobu titulu, což by znamenalo zlatý hattrick.

Sivák nezahálí ani po svém posledním triumfu, kdy na turnaji RFA v Praze porazil Konstantina Stoykova před limitem a dosáhl svého jubilejního 30. vítězství. „Čas na odpočinek nebyl, hned jsem se vrátil do přípravy,“ prozradil český šampion, který věří, že i nadcházející titulový souboj zvládne.

Další velkou hvězdou večera bude slovenský zápasník Sebastián Fapšo, který je známý pod přezdívkou Tank. Fapšo, který byl dosud esencí tvrdosti v postojových disciplínách, si odbude premiéru pod pravidly MMA. „Bude to můj první zápas v MMA, takže fanoušci se mají na co těšit,“ láká slovenský borec na svůj souboj s moldavským zápasníkem Papem Constantinem.

Fapšo si získal pověst tvrdého bijce, který se nebojí jít do přestřelek. „Mám tvrdost, jakou mám, a málokdy couvám. Když už couvám, dokážu soupeře přebít,“ popisuje v rozhovoru pro RFA svůj styl boje.

Na své bojové misi nebude chybět ani slovenský zápasník Gábor Boráros. Poslední dva zápasy pro něj skončily nezdarem, a tak se pokusí napravit svou reputaci v souboji s českým zápasníkem Adamem Jakubíkem, přezdívaným Valašské tornádo. Boráros je odhodlaný získat vítězství a vrátit se zpět na vítěznou vlnu.