Emoce na maximu: Vašek Sivák přerušil otcův zápas kvůli obavám o jeho zdraví

Turnaj RFA x IAF přinesl nejen výjimečnou spolupráci dvou domácích organizací, ale i unikátní moment v podobě souboje otce a syna na jedné kartě. Tento neobvyklý moment zažili diváci, když do akce nastoupil jak mladší Sivák, tak jeho otec. Pro staršího člena rodiny to byl vůbec první zápas, ve kterém přijal obrovskou výzvu. Jak to celé dopadlo? Mladší bojovník nakonec hodil ručník a souboj ukončil.

Emoce na maximu: Vašek Sivák přerušil otcův zápas kvůli obavám o jeho zdraví

Výzva proti favorizovanému soupeři

Sivák starší se do boje vydal proti Muratovi, což byla výzva, kterou většina odborníků považovala za extrémně náročnou. Na vážení před zápasem však starší bojovník překvapil svou fyzickou formou, která by mu zajisté přinesla uznání i od mladších protivníků. I přesto vstupoval do duelu jako outsider, což se v zápase potvrdilo. Nevzdal se sice a podařilo se mu dostat až do druhého kola, ale tam už přišel zlom – jeho syn zasáhl, aby chránil svého otce, a hodil ručník, čímž zápas ukončil. Prohra to nebyla ideální, ale rozhodně to nebyl žádný důvod ke studu.

Emoce syna a rozhodnutí ukončit zápas

Po zápase se mladší zápasník omluvil za své emocionální vystoupení: „Chci se omluvit za všechny ty emoce, co jsem tady ukázal. Bylo však těžké dívat se na svého otce při jeho prvním zápase v takové organizaci a proti tak silnému soupeři. Opravdu jsem měl strach o jeho zdraví. Myslím si, že táta bojoval skvěle. Nechtěl, abych to ukončil, ale já to prostě už nemohl dál sledovat.“

Otec nesouhlasil s hozením ručníku

V jednom z rozhovorů prozradil mladší člen rodiny, že jeho otec nebyl spokojený s tím, jak zápas skončil: „Jo, byl celkem naštvaný, že jsem to udělal,“ přiznal. „Víš ale, že mi to jednou udělal taky? Ten druhý zápas bych mu už ručník nehodil. Už to vyzkoušel a šel do toho. Jenže v prvním zápase nevěděl, do čeho jde, tak jsem ho podpořil," řekl Vašek v rozhovoru pro Willyho Caoa.

Navzdory porážce se pro staršího bojovníka nejedná o žádnou ostudu. Vstoupit do takového zápasu proti takovému soupeři je už samo o sobě úctyhodný výkon. A jeho syn, který dohlížel na průběh zápasu, mu projevil obrovskou podporu, když zasáhl ve chvíli, kdy se o svého otce začal opravdu obávat.