Pacheco slaví krvavé vítězství nad Brichtou a vzkazuje mu: Vyhrál bych i s nižší vahou

Český zápasník Leo Brichta se měl původně na speciálním turnaji RFA x IAF utkat se šampionem lehké váhy Arbim Mezhidovem, ale ten byl vyřazen kvůli zranění. Organizátoři však rychle našli náhradu v podobě zkušeného Brazilce a veterána Bellatoru Jaira Pacheca. Ačkoli byl Pacheco outsiderem, předvedl nečekaný výkon a nakonec si připsal vítězství, což znamenalo Brichtovu druhou MMA prohru v řadě.

Pacheco slaví krvavé vítězství nad Brichtou a vzkazuje mu: Vyhrál bych i s nižší vahou

Zápas začal opatrně, oba bojovníci se zaměřovali hlavně na tvrdé kopy. Pacheco vypadal sebevědomě a v závěru prvního kola dostal Brichtu na zem, kde ho kontroloval. Ve druhém kole se Brichta snažil převzít iniciativu a dostal Brazilce k pletivu. Přidal kolena a tvrdé údery, ale Pacheco byl schopen kontrovat a nebezpečně ohrozil pokusem o submisi.

Ve třetím kole se český zápasník dostal do horní pozice a snažil se Pacheca kontrolovat na zemi, ale Brazilec zůstával aktivní a několikrát se pokusil o úspěšnou submisi. Přestože se zdálo, že Pacheco má navrch, rozhodující mělo být šampionské čtvrté a páté kolo.

Čtvrté kolo přineslo skutečný zvrat. Pacheco zasáhl Brichtu tvrdým úderem do čela, což způsobilo masivní tržnou ránu. Navzdory zranění a silnému krvácení zápas pokračoval a oba bojovníci předváděli tvrdé přestřelky, které diváci ocenili. Páté kolo začal Brichta aktivně, dostal Pacheca na zem a snažil se ho kontrolovat, ale brazilský bojovník opět převzal kontrolu a v krvavé bitvě se nakonec stal vítězem.

Po zápase Pacheco poděkoval Brichtovi za tvrdý souboj: „Chci tímto poděkovat za skvělý zápas. Bojovník se nikdy nevzdává. Tak to má být, brácho.“ A i navzdory tomu, že nesplnil váhový limit, tak prohlásil: „Vyhrál bych stejně.“ Tato poznámka vyvolala mezi fanoušky rozporuplné reakce.

Přesto se očekává, že by mohla být v budoucnu uspořádána odveta, protože zápas byl napínavý a plný zvratů. Brichta bude mít jistě šanci ukázat, že má na to, aby se vrátil zpět na vítěznou vlnu, zatímco Pacheco prokázal, že je nebezpečným soupeřem i přes nečekané změny před zápasem.