Topuria obvinil Nurmagomedova z dopingu. Teď si vyhrožují bojem v ulicích

Ilia Topuria, neporažený šampion UFC s kořeny ve Španělsku a Gruzii, si v posledních dnech vzal na mušku tým Nurmagomedova a Makhacheva. Jeho obvinění z dopingu vyvolala ostrou reakci z řad jeho kolegů.

Topuria obvinil Nurmagomedova z dopingu. Teď si vyhrožují bojem v ulicích

Ilia Topuria, známý svou výřečností a sebevědomím, má za sebou další kontroverzní výstup. V živém vysílání na Instagramu zavtipkoval o své ochotě bojovat s Islamem Makhachevem o titul lehké váhy a prohlásil, že by Makhachev po takovém střetnutí musel zaplatit své účty za léčení. Zatímco Islam na tyto výpady nereagoval, Usman Nurmagomedov zticha nezůstal. „Bojoval jsi někdy na ulici, Evropane?“ rýpnul si do Topuriových zkušeností.

V tomto momentě však Topuria šokoval MMA komunitu, když prohlásil, že Usman bojuje pod vlivem zakázaných látek. „Jak jsi na tom s dopingem? Jsi stále na steroidech?“ ptal se Topuria, čímž spustil lavinu reakcí. Obvinění z užívání výkon zvyšujících látek jsou ve světě MMA velmi vážná a Usmanův tým to nenechal bez odpovědi.

Tagir Ulanbekov, další z bojovníků z týmu Nurmagomedov-Makhachev, se do Topurie ostře pustil a varoval ho, že by měl šetřit na zubaře. „Najdi si dobrého zubaře, protože tvoje zuby skončí na podlaze při prvním střetnutí,“ reagoval Tagir na Topuriova slova.

Nejostřejší varování však přišlo od šampiona welterové váhy Belala Muhammada. V rozhovoru s Helen Yee zdůraznil, že Topuria možná překročil hranici. „Dávej si pozor na to, co říkáš. Nechceš vyzývat k pouliční rvačce tým Nurmagomedova a Makhacheva, protože oni se s tebou opravdu poperou.

Podle Muhammada se Ilia dostává do situace, kdy díky své neporaženosti a rostoucí popularitě vyzývá šampiony k soubojům a hraje nebezpečnou hru. „Snaží se být dalším Conorem McGregorem, ale nechápe, že s lidmi jako Islam Makhachev není radno si zahrávat,“ vysvětlil Muhammad.

Jak bude tento konflikt pokračovat, je zatím nejasné. Jedno je však jisté – Topuria si svou slovní přestřelkou s týmem Nurmagomedova a Makhacheva znepřátelil nejen silné protivníky v oktagonu, ale i v ulicích.