Khalil Rountree slibuje v titulovém boji překvapení: „Mám něco, co svět ještě neviděl“

Khalil Rountree, přezdívaný „War Horse“, má pro fanoušky připravené něco výjimečného. Ačkoli ještě nikdy nepředvedl svůj nový pohyb v zápase, už prozradil Joeovi Roganovi, že vyvinul techniku, která propojuje dva zdánlivě protikladné světy – Muay Thai a brazilské jiu-jitsu. Tento pohyb prý nikdy nebyl viděn v kleci, ale teď se blíží šance, že ho Rountree ukáže světu.

Khalil Rountree slibuje v titulovém boji překvapení: „Mám něco, co svět ještě neviděl“

„Mám něco, co ještě nikdo nikdy neviděl,“ prohlásil Rountree v nedávném rozhovoru s Megan Olivi. „Když jsem o tom mluvil s Joem, netušil jsem, že budu bojovat s Alexem. Doufal jsem, že to použiju v příštím zápase, ale teď vím, že stojím před největší výzvou své kariéry. Pokud se mi otevře příležitost, poznáte, že to je ten moment, o kterém jsem mluvil.“

Boj s Alexem Pereirou na UFC 307 však přináší novou dimenzi do Rountreeho přípravy. „Poatan“, jak je Pereira přezdíván, je jedním z nejděsivějších strikerů v UFC a jeho knockouty zanechaly na podlaze bojovníky jako Israel Adesanya, Sean Strickland nebo Jiří Procházka. To je důvod, proč Rountree pečlivě zvažuje, zda riskovat a nasadit svůj nový pohyb proti soupeři s takovou údernou silou. „Nepůjdu si za ním za každou cenu, ale pokud se ta šance naskytne, jsem připraven,“ uvedl s odhodláním.

Pereira, přestože je v postoji téměř nezastavitelný, má slabinu na zemi, což je důvod, proč ho Henry Cejudo varoval, aby do svého plánu zařadil více grapplingu. Ve svém debutu v polotěžké váze se Brazilec dostal do úzkých proti Janu Blachowiczovi, což naznačuje, že na zemi není tak dominantní. I přesto Rountree zůstává odhodlán postavit se „Poatanovi“ přímo v jeho vlastní disciplíně – v postoji.

„Jdu na to s jasným cílem. Chci knockout. Vím, že je to riskantní, ale jdu do války,“ řekl Rountree. Tento přístup je proti jednomu z nejnebezpečnějších strikerů v UFC jistě riskantní, ale „War Horse“ si věří. „Bez rizik to v tomto sportu prostě nejde, ale jen tak můžete být nejlepší,“ podotýká.

Fanoušci se na UFC 307 mohou těšit na strhující zápas, kde Khalil Rountree buďto odhalí svůj tajný pohyb, nebo se pokusí postavit Pereirově legendární síle v přímém střetu. Jedno je jisté – Rountree do tohoto souboje vstupuje s odhodláním a plánem na překvapení.