Jon Jones je stále králem MMA, uznává Pereira. Zápas s ním však nemusí nikdy přijít

Diskuze o nejlepším bojovníkovi MMA stále rezonuje. Alex Pereira uznává Jonese jako GOATa, ovšem co přinese budoucnost po Jonově nadcházejícím zápase?

Jon Jones je stále králem MMA, uznává Pereira. Zápas s ním však nemusí nikdy přijít

Kdo je nejlepším MMA bojovníkem všech dob? To je otázka, která dlouhodobě hýbe komunitou bojových sportů. Ve většině debat zní jedno jméno – Jon Jones. Ovšem ne všichni s tím souhlasí. Někteří fanoušci a odborníci upozorňují na jeho kontroverzní dopingové aféry a dávají přednost jménům jako Khabib Nurmagomedov, Georges St-Pierre, Anderson Silva, Demetrious Johnson nebo ruská legenda Fedor Emelianenko. Každý se na tuto problematiku dívá z jiného úhlu.

Alex Pereira, brazilský bojovník, jehož výkony v posledních letech zaujaly MMA svět, se však přiklání k tomu, že je to stále Jon Jones, kdo si titul nejlepšího bojovníka zaslouží. Pereira, který je na vrcholu své kariéry, o Jonu Jonesovi často mluví s velkým respektem.

„Vzhledem k tomu, jak je stále aktivní, musím uznat, že Jon je skutečně GOAT. Dana White to říká správně. Jeho kariéra je prostě neskutečná,“ přiznal Pereira pro ESPN a naznačil, že by rád trénoval s Jonem Jonesem. Je zřejmé, že Alex vnímá jeho zkušenosti jako cenné a chtěl by se od něj učit, aby zdokonalil svůj vlastní styl boje.

V kuloárech se rovněž spekuluje o možném zápasu mezi těmito dvěma špičkovými bojovníky v těžké váze. Taková bitva by byla skutečnou senzací pro fanoušky MMA, ale otázkou je, zda se to někdy stane. Jones má totiž před sebou velký zápas s veteránem Stipem Miocicem, po kterém možná ukončí kariéru. Ačkoliv by střet mezi Jonem a Alexem zněl jako zápas snů, je velmi pravděpodobné, že se nikdy neuskuteční.

Klíčovou událostí, která ovlivní další kroky Jonese, bude nadcházející duel v listopadu, který proběhne v New Yorku. Budoucnost MMA tak bude z velké části záviset na výsledku tohoto zápasu. Fanoušci si kladou otázku – pověsí Jon rukavice na hřebík, nebo uvidíme ještě jeden velký souboj?