Lajoš Klein touží po soupeři z TOP 15: „Chci velké zápasy, už nebudu riskovat zbytečně“

Lajoš Klein si na nedávném turnaji UFC Paříž připsal již sedmý zápas bez prohry, čímž se v této statistice řadí hned za šampiona lehké váhy Islama Makhacheva. Úspěch ho motivuje vyzvat soupeře z TOP 15 žebříčku, kterého by si již delší dobu přál. Nicméně vedení UFC mu dosud nevyhovělo. Slovenský bijec má nyní dvě jména, která by podle něj slibovala zajímavý souboj a pomohla by mu posunout kariéru na další úroveň.

Lajoš Klein touží po soupeři z TOP 15: „Chci velké zápasy, už nebudu riskovat zbytečně“

„Teď se na to více zaměřím. Už jsem svému manažerovi řekl, že zápasy, jako byl ten poslední, už nechci absolvovat. Představují pro mě zbytečně velké riziko a nepřináší mé kariéře žádný posun. Určitě budu tlačit na to, aby byl můj další soupeř v žebříčku přede mnou,“ prohlásil slovenský zápasník, který se chce utkat s elitními oponenty, aby se přiblížil svým cílům.

Klein si jako potenciálního soupeře představuje vítěze nedávného zápasu mezi Renatem Moicanem a Benoitem Saint-Denisem. „Vidím se v zápase s vítězem hlavního duelu Moicano vs. Saint-Denis. Chápu, že Moicano teď asi nebude chtít bojovat s někým mimo TOP 15, ale souboj se Saint-Denisem bych určitě bral,“ pokračoval slovenský bojovník.

Další jméno, o kterém Klein uvažuje, je Brian Ortega, který údajně plánuje přestup do lehké váhy. „Dokázal bych si představit zápas i s Ortegou, pokud by přešel do naší váhy. Nezáleží to ovšem jen na mně, druhá strana to musí přijmout,“ vysvětlil Klein v rozhovoru pro Fortuna MMA.

Ačkoli slovenský bojovník momentálně není v elitní patnáctce, je přesvědčen, že jeho čas přijde. „Pořád jsem v horší pozici, protože nejsem v TOP 15, a soupeři, kteří už tam jsou, nechtějí riskovat. Věřím ale, že to zvládnu a že mě příští rok čekají velké výzvy,“ dodal odhodlaně.

Dalšími potenciálními protivníky by mohli být Bobby Green, který nedávno vypadl z TOP 15, nebo Jalin Turner, který je na čtrnácté pozici. Tarantula, jak se Turnerovi přezdívá, je však velmi vysoký a jeho dlouhé končetiny by mohly Kleinovi způsobit problémy. Nicméně, jak se slovenský bojovník nechal slyšet, je přesvědčený, že se dokáže vypořádat i s takovými výzvami. Po sérii vítězství nad Bahamondesem a Moisesem si Lajoš rozhodně zaslouží další velkou příležitost, která by mu konečně mohla otevřít cestu do elitní patnáctky.