„Pereira přežil džungli, nějaký Rountree ho nezastaví!“ Strickland vysvětlil, proč je Poatan neporazitelný

Kdysi byli v oktagonu soupeři, dnes jsou přátelé a navzájem si pomáhají v tréninku. Americký zápasník Sean Strickland se zapojil do přípravy Alexe Pereiry na jeho nadcházející zápas na UFC 307, kde se Brazilcova cesta zkříží s Khalilem Rountreem. Strickland, který s Poatanem trénoval, podrobně popsal průběh sparingů a zároveň nabídl svůj osobitý pohled na Pereirovy schopnosti.

„Pereira přežil džungli, nějaký Rountree ho nezastaví!“ Strickland vysvětlil, proč je Poatan neporazitelný

„Zažili jsme spolu hodně válek. Problém s Alexem je, že jeho údery jsou zatraceně tvrdé,“ řekl Američan v interview pro Middle Easy. Sparingová sezení mezi těmito dvěma bojovníky byla intenzivní a bez zbytečného šetření. Oba bojovníci jsou známí svou tvrdostí, což se nepochybně promítlo i do jejich společného tréninku.

Zajímavostí je, že Strickland má zkušenost i s Pereirovým nadcházejícím soupeřem Khalilem Rountreem, avšak jejich vzájemný vztah není zrovna nejlepší. „S Khalilem jsme si nikdy nesedli, považuji ho za slabocha,“ uvedl Američan. „Nedokážu si představit, že by Rountree dokázal Pereiru porazit. Nemá dostatek zbraní, aby ho knockoutoval nebo přemohl v postoji. A wrestling? To vůbec,“ dodal Strickland s přesvědčením, že pro Alexe to bude snadné vítězství.

Strickland také originálně vysvětlil, proč je brazilský bojovník tak nebezpečný. „Když tě vychovají v brazilské džungli, kde nemáš tekoucí vodu a jako dítě přežíváš na tapírech a šelmách, je to jiná úroveň houževnatosti. Pak jdeš pracovat do pneuservisu... Jak můžeš zápasit s někým takovým? Můj problém s tátou se tomu nemůže vyrovnat,“ prohlásil se svým typickým humorem.

Nicméně Strickland měl na svého brazilského přítele i jednu prosbu. Když Dricus du Plessis porazil Israela Adesanyu, Pereira vyjádřil zájem vrátit se do střední váhy a postavit se Jihoafričanovi. To by však zkřížilo plány samotnému Seanovi, který doufá v odvetný zápas proti du Plessisovi. „Alexi, vím, že jsi pracoval v pneuservisu, ale už nejsi chudý Brazilec. Máš víc peněz než my všichni. Tak se uklidni a nech s Dricusem bojovat mě. Pak ho pošleme k tobě. Díky,“ vzkázal Strickland svému příteli.