Teixeira věří v Pereirovu dominanci i v těžké váze: „Má sílu jako Foreman“

Bývalý šampion UFC polotěžké váhy Glover Teixeira, dnes trenér svého krajana Alexe Pereiry, věří, že jeho svěřenec má předpoklady k tomu, aby se prosadil i mezi největšími bojovníky organizace. Pereira v současnosti kraluje polotěžké divizi, kde si díky třem vítězstvím v řadě získal respekt nejen fanoušků, ale také svých soupeřů. Mezi jeho nedávné úspěchy patří dva knockouty, které uštědřil Jiřímu Procházkovi, což Teixeiru přesvědčilo o tom, že Poatan má potenciál překonat i ty nejlepší těžké váhy.

Teixeira věří v Pereirovu dominanci i v těžké váze: „Má sílu jako Foreman“

„Upřímně věřím, že Alex může dosáhnout čehokoli, co si usmyslí,“ řekl Teixeira v rozhovoru pro Schmo Show. „Mohl by přejít do těžké váhy a doslova tam soupeře zničit. Jeho síla, technika a schopnost číst své protivníky jsou na jiné úrovni. Nikdy jsem netrénoval s nikým, kdo by měl takovou sílu jako Alex. I bojovníci jako Aspinall nebo Stipe mají tvrdé údery, ale Alex je předčí,“ dodal bývalý šampion polotěžké váhy.

Teixeira má srovnání i z vlastní zkušenosti. V roce 2014 se postavil Jonu Jonesovi v titulovém zápase, a proto může s jistotou říci, jak se Pereira liší. Ačkoli je Jones považován za jednoho z nejlepších bojovníků historie MMA, Brazilec tvrdí, že v oblasti síly je jeho současný svěřenec jasně lepší. „Není to o čem debatovat. Jones je vynikající bojovník, bez debat jeden z nejlepších. Ovšem pokud se bavíme o čisté síle, tak Alex ho snadno překonává. Jeho údery mají sílu jako údery George Foremana. A když k tomu přidáte jeho načasování, je to neuvěřitelné. Nikdy jsem nespároval s nikým, kdo by měl tak tvrdé rány jako on,“ uvedl Teixeira.

Alex Pereira se tento víkend na galavečeru UFC 307 utká s Khalilem Rountreem, což bude další velká výzva pro brazilského bijce. Nicméně jeho ambice sahají daleko za tento souboj. Pereira nevylučuje, že se jednou vrátí do střední váhy, kde by rád změřil síly s Dricusem du Plessim. Zároveň mluví o možné budoucnosti v těžké váze, kde by mohl čelit těm největším jménům.

Teixeira je přesvědčen, že právě v těžké váze by jeho svěřenec mohl předvést, co doopravdy dokáže. „Jeho síla a schopnosti by ho v této váhové kategorii postavily na vrchol,“ uzavírá optimisticky zkušený trenér.