Joshua, nebo Fury? Usyk ukazuje na zásadní rozdíly a odhaluje, kdo je silnější

Ačkoliv si Oleksandr Usyk pevně věří, tak nepopírá, že jej v duelu proti Tysonovi Furymu bude čekat náročná zkouška… Dokonce těžší, než jakou představoval jeho předchozí soupeř Anthony Joshua.

Joshua, nebo Fury? Usyk ukazuje na zásadní rozdíly a odhaluje, kdo je silnější

Jelikož se tato velká sjednocující bitva mezi oběma těžkými váhami blíží, pustil se ukrajinský šampion federací IBF, IBO, WBA a WBO do porovnávání. V čem se bude Tyson Fury lišit od Anthonyho Joshuy? A jaká taktika by na něho měla platit? Na to Oleksandr Usyk odpověděl v reportáži pro BT Sport.

„Pokud mám porovnat Furyho s Joshuou, ačkoliv jsem čelil zatím pouze jednomu z nich, tak Fury je v mých očích houževnatější. Ve svém stylu se nebojí více útočit, je odvážnější, má i lepší obranu. Rozhodně je to vyšší stupeň (kvality),“ pronesl Usyk pro BT Sport. 

„Nebudu říkat, že je Joshua snadným protivníkem, to v žádném případě, ale nemá takové srdce lva, aby z něho celých dvanáct kol hrozilo nebezpečí. To Tyson s vámi hraje hru na všech frontách. V zápase i před zápasem, stále se vám snaží dostat do hlavy, útočí na vaše slabiny a využívá každého vašeho zaváhání. S ním si nemůžete dovolit nikdy zaváhat,“ ví moc dobře. 

„Myslím si, že na něho musím být ve skvělé fyzické kondici a musím častěji útočit na to jeho tlusté břicho. Není moc soupeřů, co by Tysonovi útočili na spodek, tam podle mě bude jeho slabina. Zejména, pokud ty údery dobře nakombinujete,“ tuší Usyk, který ovšem také může balamutit. 

„Uvidíme v samotném boji. Doufám, že se konečně něco upeče. Není také vyloučeno, že se mě Tyson bojí," usmíval se Usyk závěrem. My ovšem víme, že nějaká jednání jsou spojena s termínem pro 29. dubna a promotéři obou stran naznačili, že by měla být úspěšná. Tak uvidíme.