McGregor oceňuje Procházku: „Samuraj znovu ve formě, jsem nadšený!“

Slavný Ir Conor McGregor se opět pustil do komentování dění v MMA. Tentokrát se vyjádřil ke comebacku českého bojovníka Jiřího Procházky, jehož výkony dlouhodobě obdivuje. McGregor si neodpustil pár pochvalných slov a zamyslel se i nad možným přesunem Procházky do střední váhy.

McGregor oceňuje Procházku: „Samuraj znovu ve formě, jsem nadšený!“

Už nějaký čas nejsou Conor McGregor a oktagon neoddělitelnou dvojicí, přesto je jeho hlas ve světě MMA stále velmi slyšet. Irský bojovník často využívá své sociální sítě, aby sdílel svůj pohled na aktuální dění. Během internetového streamu sázkové společnosti Duelbits však nezůstal jen u kritiky a zvedl palec nahoru směrem k české jedničce polotěžké divize UFC – Jiřímu Procházkovi.

Není žádným tajemstvím, že bývalý šampion dvou váhových kategorií v UFC už delší dobu sleduje kariéru českého samuraje s obdivem. Když dvaatřicetiletý bojovník před dvěma lety v Singapuru přemohl Brazilce Glovera Teixeiru a stal se šampionem polotěžké divize UFC, McGregor nešetřil chválou. „Vítej v Paradigm Sports! A první UFC šampion z Česka. Nezlomný samuraj, Jiří Procházka. Skvělý zápas, obdivuhodný výkon. Obrovská gratulace,“ napsal tehdy na platformě X.

Přestože český válečník z Moravy nebyl se svým výkonem tehdy příliš spokojen, McGregor měl na věc úplně jiný pohled. Od té doby ho jeho respekt k Procházkovi neopustil, naopak se jen prohloubil.

Nyní se Procházka připravuje na další velký zápas a odhodlaně trénuje, aby odčinil svou červnovou prohru s Alexem Pereirou. Svým fanouškům ukazuje, že jeho motivace stále sílí. Nedávno zveřejnil videa z tréninků, kde držel ruce vysoko a rozdával tvrdé údery. Tento pohled zvedl nadšení nejen mezi fanoušky, ale i samotným Conorem. „Jsem opravdu rád, že už je Jiří zpět v tréninkovém režimu, a že znovu ladí svůj styl,“ pochválil Ir svého kolegu a připojil: „Je krásné vidět, že je opět v plném tempu.“

McGregor se také zmínil o Procházkově úvaze přesunout se do střední váhy. „Mluví o změně váhové kategorie. Nevím, polotěžká je plná silných borců, ovšem někdy rozhodují styly. Pereira je pro něj nesnadný soupeř, ale to neplatí jen pro Jiřího. Je to skvělý bojovník a jsem rád, že je zpět,“ zamyslel se.

Během své bohaté kariéry zvládl Procházka už 36 zápasů a odnesl si jen pět porážek. Ovšem s Pereirou, který dokáže svými údery doslova vypnout soupeře, se mu dosud nepodařilo najít cestu k vítězství. Snad mu jeho odhodlání pomůže překonat i tuto překážku a znovu dokáže, že patří na vrchol své divize.