Pereira kritizuje Ankalaeva: „Má nudný styl, proto ho UFC přehlíží, ale rád mu ukážu, kdo je šampion“

Říjen bude pro fanoušky UFC skutečným svátkem, neboť nás čekají dvě číslované akce – UFC 307 a UFC 308. Hlavním tahákem bude souboj Pereira vs Rountree, následovaný titulovým zápasem mezi Topuriou a Hollowayem. Velkou pozornost však také přitahuje střet Magomeda Ankalaeva s Aleksandarem Rakićem, který rozhodne o dalším vyzyvateli titulu v polo-těžké váze. Současný šampion Alex Pereira už stihl na Ankalaeva vrhnout kritický pohled a neváhá jej veřejně vyzvat.

Pereira kritizuje Ankalaeva: „Má nudný styl, proto ho UFC přehlíží, ale rád mu ukážu, kdo je šampion“

Alex Pereira, připravující se na svůj vlastní zápas v UFC 307, se v rozhovoru s Kevinem Ioleem otevřeně pustil do Magomeda Ankalaeva a jeho stylu boje. „Upřímně, není to moje vina, že se Ankalaevovi přezdívá nejnudnější bojovník v divizi. Diváci prostě nechtějí sledovat jeho zápasy, a proto mu vedení dává méně příležitostí,“ prohlásil Brazilec. Tato slova odhalují, jak málo si Pereira váží Ankalaevova stylu a přístupu k boji, který podle něj postrádá dynamiku a přitažlivost pro fanoušky.

Navzdory své kritice je Alex připraven se Magomedovi postavit. „Nemám problém s ním zápasit. Vím, že je připraven mě vyzvat, takže jakmile UFC tento souboj zařídí, můžeme na to jít,“ dodal. Rád by tím odpověděl na otázky, které stále visí nad jeho schopnostmi na zemi, protože právě tento aspekt jeho dovedností je často zpochybňován. „Když se podíváme na zápasy v polo-těžké váze, vítěz duelu mezi Ankalaevem a Rakićem si rozhodně zaslouží jít o titul. Ale je to na vedení, jak to vyřeší. A zdá se, že jejich vztahy s Ankalaevem nejsou zrovna nejlepší,“ uzavřel Pereira své názory na situaci.

Kromě toho Pereira nabádá Ankalaeva, aby se plně soustředil na svůj nadcházející zápas s Aleksandarem Rakićem. „Přiznávám, že chci bojovat s Ankalaevem, abych mu ukázal, kdo je tady šampion. Ale Rakić je hodně nebezpečný protivník a jestli Magomed nebude opatrný, může na to tvrdě doplatit.“

Ankalaev se sice považuje za jednoho z hlavních kandidátů na titulový souboj, ale Pereira si je jistý, že má na to, aby jej sesadil. „Měl by se soustředit na přítomnost a ne na to, co přijde po zápase. Rakić je borec, který se může postarat o překvapení, pokud ho někdo podcení,“ upozornil. Všichni si totiž pamatujeme, jak nebezpečně se Rakić prezentoval v prvním kole svého souboje s Jiřím Procházkou, kdy byl jen kousek od výhry, než ho chaos v oktagonu stál vítězství.