Lajoš Klein slaví další vydřenou výhru v UFC: Byl to těžký zápas, ale posunulo mě to dál

Na turnaji UFC v Paříži, který vévodil zápasu v rámci lehké váhy Moicano vs Saint-Denis, nastoupil také slovenský reprezentant Lajoš Klein. Ten měl za sebou sérii bez porážky a podařilo se mu ji prodloužit, i když tentokrát to bylo velmi těsné. Klein se postavil proti Američanovi Rooseveltu, kterého dostal jako soupeře relativně na poslední chvíli. Roosevelt byl vnímán jako outsider, ale nakonec ukázal, že ho nelze podceňovat.

Lajoš Klein slaví další vydřenou výhru v UFC: Byl to těžký zápas, ale posunulo mě to dál

První kolo zápasu probíhalo především v postoji, kde Roosevelt uplatnil své dlouhé ruce a nohy, a dokonce zasáhl Kleina kopem na hlavu, který ho viditelně otřásl. Klein však ukázal svou zkušenost a odolnost a ve druhém kole přenesl zápas na zem, kde dominoval. Ve třetím kole pak zápas nabídl kombinaci boje v postoji a na zemi, což jen podtrhlo, jak vyrovnaný duel to byl.

Komentátoři několikrát zdůrazňovali, že Roosevelt byl nebezpečnější, než se čekalo, zejména proto, že do boje vstupoval s postojem „nemám co ztratit.“ Výsledek byl velmi těsný, jeden rozhodčí viděl vítězství Kleina 3:0 na kola, zatímco další dva to hodnotili 2:1.

Po souboji Lajoš Klein na svém Instagramu reagoval: „Po zápase je všechno v pořádku. Výhra je doma, takže jsem moc rád. Byl to nakonec těžký zápas, ale myslím si, že podobné duely mě budou posouvat dopředu. Jsem rád, že mi to nedal vůbec zadarmo. Je to však tam. Další výhra, takže pokračujeme. Děkuji všem za podporu a všechny zprávy. Všechno jsem registroval, jen jsem se snažil soustředit na zápas… Máme to! Nyní se jdeme dobře najíst a poté dám ještě nějaké další vyjádření. Moc děkuji, miluju vás!" 

Kleinova výhra znamená, že jeho série bez prohry se prodloužila na 7 zápasů, což je v lehké váze UFC velmi pozoruhodný výkon. Fanoušci i experti nyní doufají, že příště dostane soupeře z TOP 15, aby mohl ještě více ukázat své schopnosti a potenciál ve světě MMA.