Taktický výkon. Klein získal v UFC sedmou výhru, fanoušci však bučeli

Ľudovít Klein se vydal na svou jubilejní desátou výpravu v nejslavnější MMA organizaci světa a předvedl souboj, který potvrdil jeho postavení mezi elitou. Na turnaji UFC v Paříži se slovenský bojovník postavil Američanovi Rooseveltu Robertsovi a dokázal, že roli největšího favorita celé karty si plně zaslouží. Jeho vítězství vyneslo Kleinovi již sedmou výhru v UFC.

Taktický výkon. Klein získal v UFC sedmou výhru, fanoušci však bučeli

Před zápasem byl Klein sebevědomý a po skvělé přípravě věřil ve své šance. Od prvních okamžiků se pustil do výměny úderů se svým soupeřem. Oba bojovníci nešetřili kopy a pokoušeli se jeden druhého překvapit tvrdými výpady. Klein pomalu začal ladit svůj kop na hlavu, zatímco Roberts prokazoval, že není v kleci jen do počtu.

Dvě minuty po začátku zápasu se boj přenesl k pletivu, kde se strhla bitva o pozici. Klein ukázal svou techniku, když několikrát udeřil ramenem a bleskovými lokty. Roberts však dokázal pohotově odpovědět kopem na hlavu, což ukázalo, že ani on není bez šancí.

První kolo bylo vyrovnané, ale Klein odhodlaně vstoupil do druhého dějství. Rychle dostal Američana na lopatky a začal mu udílet tvrdé lokty a údery. Téměř celé kolo měl Roberts problém se zvednout, a přestože Klein začal krvácet po jednom z úderů soupeře, nedal se odradit.

Fanoušci na tribunách však začali projevovat nespokojenost a někteří dokonce bučeli. Přestože publikum nebylo s Kleinovou taktikou spokojeno, slovenský bojovník si soustředěným přístupem držel vedení a úspěšně pokračoval ve své strategii.

Třetí kolo se vrátilo k původnímu tempu – oba bojovníci opět vstoupili do přestřelky v postoji. Klein předvedl další výborný kop na hlavu, Roberts reagoval vlastním výpadem. Netrvalo dlouho a slovenský bojovník znovu využil svou techniku k tomu, aby Američana poslal na zem. Roberts však tentokrát rychle vstal a nasadil Kleinovi gilotinu, avšak Klein unikl a pokračoval v boji.

Minutu před koncem zápasu Klein opět dostal zápas do své moci, srazil Roberta k zemi a začala divoká přestřelka na zemi. V této fázi se ukázalo, kdo je přesnější a odolnější. Klein opět zvítězil a svou precizní technikou si došel pro sedmou výhru v UFC.

Navzdory bučení si slovenský bojovník zasloužil uznání za svůj taktický výkon. Vítězství bylo poctivě vydřené a ukázal, že patří mezi nejlepší v elitní MMA organizaci.