Legenda UFC Jon Jones: Chimaev mi připomíná mě samotného, když jsem začínal. Určitě bude šampionem

Jon Jones, jeden z největších bojovníků v historii MMA, se vyjádřil k talentu Khamzata Chimaeva. Přestože „Vlk“ z Čečenska často budí kontroverze, Jones je přesvědčen, že má všechny předpoklady stát se v budoucnosti šampionem UFC.

Legenda UFC Jon Jones: Chimaev mi připomíná mě samotného, když jsem začínal. Určitě bude šampionem

Jon Jones, americká legenda MMA, která během své kariéry získala nespočet titulů a respekt fanoušků po celém světě, se vyjádřila k jednomu z nejdiskutovanějších bojovníků současnosti – Khamzatu Chimaevovi. „Khamzat Chimaev má všechny předpoklady k tomu, aby se v UFC stal šampionem. Má obrovský talent, tvrdě pracuje, a navíc má silnou psychiku,“ prohlásil na nedávné tiskové konferenci, čímž dal jasně najevo, že ve Vlkovy schopnosti pevně věří. 

Chimaev, který se stal jednou z nejvýraznějších postav v celém UFC, přitahuje pozornost nejen svými výkony, ale také svou kontroverzní povahou. Jeho agresivní styl boje, který kombinuje silné údery a vynikající wrestling, si získal mnoho příznivců i kritiků. „Viděl jsem mnoho zápasníků, kteří se pokusili prorazit, ale jen málokdo má takový potenciál jako on. Jsem přesvědčen, že jednou uvidíme Khamzata na trůnu,“ pronesl Jones, který sám dobře ví, co obnáší cesta na vrchol.

Přestože Chimaev v minulosti neváhal zpochybnit Jonovy schopnosti a slovně ho několikrát napadl, americký veterán se zdá být nad věcí a obdivuje jeho odhodlání a sílu. „Je schopen ukončit zápas v postoji i na zemi. Má vynikající wrestling, silné údery a instinkt zabijáka. Připomíná mi mě samotného v době, kdy jsem začínal,“ prozradil Jones a dodal, že takový bojový duch je klíčem k úspěchu.

Khamzatova cesta na vrchol však nebyla jednoduchá. Přestože se stal jednou z největších hvězd UFC v rekordním čase, jeho agresivní chování a kontroverzní výroky ho často přivádějí do konfliktů nejen s protivníky, ale i s fanoušky. Jones, který sám prošel řadou kontroverzí během své kariéry, se k tomu vyjádřil následovně: „Jsem si jistý, že Chimaev se bude ještě učit, jak se vypořádat s tlakem a očekáváním. Jeho cesta teprve začíná.“