Vašek Sivák o otcově debutu: Byl jsem proti tomu, ale má obrovskou sílu

O víkendu nás čeká unikátní podívaná. Na turnaji RFA x IAF: Special Title Night 2 se do klece postaví nejen fenomenální Vašek Sivák, ale také jeho otec. V 44 letech se rozhodl pro svůj první zápas a prozradil, co ho k tomu vedlo.

Vašek Sivák o otcově debutu: Byl jsem proti tomu, ale má obrovskou sílu

V českém bojovém světě není jméno Vašek Sivák neznámé. Mladý a talentovaný zápasník má za sebou ohromující kariéru, ať už v amatérském či profesionálním ringu. Dnes pětadvacetiletý bojovník již nasbíral 29 vítězství a prozatím nenalezl přemožitele. Nyní se na turnaji RFA x IAF: Special Title Night 2 pokusí prolomit jeho neporazitelnost bulharský šampion Konstantin Stoykov.

Myslím si, že jsem měl o dost těžší soupeře než tenhle Bulhar. Samozřejmě má své kvality, vyhrál dost turnajů, ale chci předvést, že jsem úplně někde jinde,“ komentoval sebevědomě svůj nadcházející souboj Sivák junior.

Přestože Vaškův zápas bude vrcholem večera, velkou pozornost na sebe strhává jeho otec, který se poprvé postaví do klece v 44 letech. Zkušenosti v bojových sportech sice nikdy nenabyl, přesto se rozhodl jít do zápasu a ukázat, že bojový duch není v této rodině jen záležitostí mladé generace.

S Vaškem jsme se hecovali. Někdy to vyšlo tak, že neudělal takový zápas, jaký jsem si já představoval, takže jsem do něho rýpal a on mi několikrát řekl, že si to mám zkusit sám. Tak jsem si řekl, že jo, že to prostě zkusím,“ vysvětlil svůj motiv Sivák senior, který se rozhodl výzvu přijmout a jít do boje proti zkušenému soupeři Erkanovi Muratovi. Ten má za sebou řadu vítězství, včetně triumfu nad elitním slovenským thaiboxerem Tomášem Drábikem.

Já jsem byl proti tomu,“ prozradil Vašek v rozhovoru pro RFA, že s otcovým rozhodnutím nesouhlasil. Přesto uznal, že jeho otec je velice silný a tvrdý. „Když při sparringu zabere, tak mi dá fakt zabrat. Má strašně velkou sílu a umí do toho rychle naskočit. I já s tím mám někdy problém,“ přiznal s respektem.

Vystoupení jeho otce bude pro Vaška obrovskou motivací. „Ať to dopadne jakkoliv, tak ve mně bude ještě víc agrese než v zápasech předtím, protože se mi z toho asi zvedne tesťák,“ řekl Sivák mladší.

Turnaj RFA x IAF: Special Title Night 2 začíná v sobotu v 19:00 v O2 Universum a slibuje nezapomenutelný večer plný napětí a emocí. Lístky jsou stále k dispozici na Ticketportal a Ticketmaster. Uvidíme, zda rodina Siváků znovu potvrdí své místo na špičce české bojové scény.