Strickland a jeho tvrdá lekce od Pereiry: Myslel jsem, že ho rozsekám, pak jsem skončil na zemi

Sean Strickland vzpomíná na souboj s Alexem Pereirou, při kterém si myslel, že ho snadno zvládne. Nakonec ale skončil knockoutovaný v prvním kole. Nyní se oba bojovníci setkávají v tréninku jako přátelé, kteří si spolu rádi poměří síly.

Strickland a jeho tvrdá lekce od Pereiry: Myslel jsem, že ho rozsekám, pak jsem skončil na zemi

Sean Strickland, známý pod přezdívkou „Tarzan“, se nedávno s úsměvem vrátil k zápasu s brazilským bojovníkem Alexem Pereirou, který se odehrál před dvěma lety na turnaji UFC 276. Strickland tehdy věřil, že obávaného soupeře hravě zvládne, ale realita byla jiná. „Myslel jsem si, že to zvládnu. Říkal jsem si, že není tak děsivý,“ zavzpomínal. O několik okamžiků později se však probudil na zemi, když ho Poatan tvrdým úderem poslal do říše snů.

„Pamatuji si, jak jsem ho zasáhl a viděl, jak mu teče krev,“ popisoval Strickland ve videu pro Happy Punch okamžiky z klece. „Říkal jsem si: 'Tohle není tak strašný chlap. Rozsekám ho na kousky!'“ Směje se tomu dnes, ale tehdy skončil na zemi během prvního kola. „Najednou jsem se probudil a říkal si: 'Co se to sakra stalo?'“ dodal s humorem.

Ačkoliv to tehdy byla tvrdá lekce, dnešní vztah obou bojovníků je úplně jiný. Strickland a Pereira se stali přáteli a čas od času si spolu zatrénují. „Alex se tě dotkne a ty umřeš,“ říká s respektem Strickland, když se zamýšlí nad silou brazilského bojovníka. „Ať do něj střílím sebevíc, já tomu zatracenému chlapovi neublížím,“ přiznává.

Nyní, když se Pereira připravuje na říjnovou obhajobu titulu proti Khalilu Rountreemu, si do svého tréninkového kempu pozval právě Stricklanda. Z přátelství, které mezi nimi vzniklo po tvrdém zápase, se stala spolupráce, která z obou dělá silnější a lepší bojovníky.