Jon Jones avizuje konec kariéry, Dana White ale nepřestává věřit: Duel s Aspinallem je hodně velká věc

UFC potvrdilo, že se v listopadu na turnaji UFC 309 v New Yorku dočkáme dlouho očekávaného souboje mezi Jonem Jonesem a Stipem Miocicem. Tento zápas, který měl proběhnout již minulý rok, byl kvůli Jonesovu zranění odložen a nyní se konečně fanoušci MMA dočkají. Pro oba bojovníky by se mohlo jednat o jejich poslední zápas v kariéře, což dodává utkání nádech velkého rozloučení.

Jon Jones avizuje konec kariéry, Dana White ale nepřestává věřit: Duel s Aspinallem je hodně velká věc

Jonesovo avizované loučení s MMA

„Opravdu to vypadá, že to bude můj poslední zápas,“ řekl nedávno Jon Jones, čímž znovu potvrdil spekulace o svém možném odchodu do důchodu. Ve věku 37 let by mohl zakončit svou kariéru jako jeden z největších bojovníků MMA všech dob. Jeho úspěchy a vítězství nad nejlepšími tvářemi polotěžké váhy mu zajistily místo v Síni slávy společně s velikány jako Georges St-Pierre, Anderson Silva a Fedor Emelianenko.

Pro Jonese by vítězství nad Miocicem znamenalo konec jeho kariéry na vrcholu, což by bylo stylové zakončení jedné z nejdominantnějších kariér v historii UFC. Pokud by však Miocic zvítězil, možná by  znovu uviděli fanoušci v oktagonu, aby znovu potvrdil své místo mezi nejlepšími.

Dana White má jiný pohled

Prezident UFC Dana White si není jistý, zda Jones skutečně odejde do důchodu, pokud by vyhrál. „Pokud Stipe vyhraje, tak Jon možná skončí. Ale pokud vyhraje Jon, myslím si, že bude chtít ještě něco dokázat,“ prohlásil White na tiskové konferenci. Odkazoval se přitom na případný duel s dočasným šampionem Tomem Aspinallem.

Tom Aspinall je skutečnou hrozbou, která budí velký zájem. Je rychlý, mrštný a disponuje impozantní bilancí. Proto si ho nyní všichni přejí vidět v souboji právě s Jonesem, než pověsí rukavice na hřebík. Zdali se ale fanoušci dočkají, to je v této chvíli hodně velká otázka. Vypadá to, že spíše ne.