Pereira neponechává nic náhodě. Do finální přípravy si povolal hvězdný tým. Nechyběl bývalý šampion

Říjen slibuje pro fanoušky MMA pořádnou dávku adrenalinu, když UFC připravuje dvě velké akce – turnaje UFC 307 a 308. První z nich proběhne už příští víkend a do oktagonu se vrací šampion Alex Pereira, který má před sebou šanci zapsat se do historie. Pokud se mu podaří vyhrát nad svým soupeřem Khalilem Rountreem, získá čtvrté vítězství v titulovém zápase za pouhý rok, což by byl neuvěřitelný úspěch.

Pereira neponechává nic náhodě. Do finální přípravy si povolal hvězdný tým. Nechyběl bývalý šampion

Příprava s hvězdným týmem

Pereira bere svého soupeře vážně a rozhodně nic nepodcenil. Na finále přípravy si povolal hvězdný tým, aby se na zápas připravil co nejlépe. „Je to boj ve vysoké nadmořské výšce, což je hodně specifické. Už jsem takhle jednou bojoval s Blachowiczem, takže vím, co mě čeká. Tentokrát jsme ale před zápasem strávili tři týdny tréninkem, abych si pořádně zvykl na podmínky,“ popsal Pereira v interview pro MMA Junkie svou přípravu.

V týmu má osvědčené spolupracovníky, včetně legendárního Glovera Teixeiry, který je jeho dlouhodobým tréninkovým partnerem. Přidali se k nim další elitní bojovníci – Plinio Cruz, Yousri Belgaroui a Cesar Almeida. Ale to není vše, na finále přípravy dorazí i Sean Strickland, známý americký bojovník, kterého si Pereira osobně vyžádal. „Jsem velmi spokojený s tím, jak probíhá příprava. Udělali jsme vše pro to, aby byla obhajoba titulu úspěšná,“ sdělil Pereira novinářům.

Neskutečné zápasové tempo

Pereira už letos stihl zápasit v listopadu, dubnu a červnu a nyní jej čeká další říjnový souboj. Pokud by v tomto utkání zvítězil, znamenalo by to, že nejenže během jednoho roku titul získal, ale také ho třikrát úspěšně obhájil, což je tempo, které se v historii UFC jen tak nevidí.

I když je Khalil Rountree podceňován, Pereira ví, že nesmí svého soupeře brát na lehkou váhu. Přestože favoritem, očekává se, že Rountree předvede tuhý boj a Alexovi zkomplikuje jeho cestu k další úspěšné obhajobě. Fanoušci i odborníci se už teď těší na napínavý střet, který může být jedním z nejlepších momentů roku.