Sanikidze po prohře zkritizoval rozhodčí. Našel podporu i u UFC šampiona

Součástí turnaje OKTAGON 61 v Brně byl očekávaný zápas mezi Sanikidzem a Cartwrightem, který přinesl velmi vyrovnanou a napínavou podívanou. Po skončení souboje se však vítězství přiklonilo na stranu Cartwrighta, což pro Sanikidzeho znamenalo druhou prohru v řadě. Tento nepříznivý výsledek bývalý šampion vnímá jako velkou nespravedlnost a tvrdí, že ve skutečnosti měl zvítězit.

Sanikidze po prohře zkritizoval rozhodčí. Našel podporu i u UFC šampiona

„Už poslední dva zápasy cítím, že to není sport. Každý divák sleduje tu nespravedlnost a zůstává v šoku. Já mám rád Brno, mám rád české lidi, protože cítím, že jsou ke mně vždycky milí a jsou féroví. Lidi mám rád. OKTAGON by si však měl prověřit kompetence těch rozhodčích. Tohle je šílená a největší nespravedlnost v mé kariéře,“ postěžoval si Sanikidze na svém Instagramu, kde se otevřeně vyjádřil k výsledku zápasu.

Sanikidze není jediný, kdo má pocit, že byl ve své poslední bitvě nespravedlivě poražen. Jeho postoj podpořil i současný UFC šampion Merab Dvalishvili, který mu zanechal vzkaz: „Kamaráde, vyhráls.“ Dvalishvili a Sanikidze se dobře znají, což vysvětluje, proč Dvalishvili vyjádřil tak silnou podporu právě Mateovi.

Pro Sanikidzeho je to však i tak velmi bolestivá situace. Ještě nedávno byl na vrcholu své kariéry jako šampion OKTAGONu a první bojovník, který dokázal porazit Losene Keitu, byť šlo o vítězství kvůli soupeřovu zranění. Nyní je ale bez titulu a bez výher, což představuje velmi nepříjemný vývoj pro jeho kariéru v MMA.

Pro mnohé fanoušky i odborníky se tak nabízí otázka, zda rozhodnutí rozhodčích v tomto případě skutečně odpovídalo realitě dění v kleci. Bude zajímavé sledovat, jak se OKTAGON postaví k této kritice a zda Sanikidze dokáže zvrátit nepříznivý vývoj své kariéry v dalších zápasech.