Muradov sklidil bučení, Vémola však chválí jeho výkon: Byla to skvělá ukázka kontroly

O hlavní předzápas turnaje OKTAGON 61 se postaral očekávaný souboj mezi Scottem Askhamem a Machem Muradovem, který měl rozhodnout o dalším vyzyvateli na titul. Po napínavém souboji si to právo jasně vysloužil Muradov, i když jeho výkon nezískal přízeň všech fanoušků – někteří dokonce vyjádřili svou nelibost bučením.

Muradov sklidil bučení, Vémola však chválí jeho výkon: Byla to skvělá ukázka kontroly

K situaci se vyjádřil i Makhmudův dlouholetý kamarád a kolega z branže, Karlos Vémola, který ocenil Uzbekův strategický přístup. Bučení fanoušků poté nechápal, jelikož svého soupeře eliminoval takticky. A o výhru v tomto sportu vždy běží.

„Tak nebyl to úplně atraktivní zápas. Ale je to jenom z toho důvodu, že lidi si prostě neuvědomují, jak kvalitní Scott Askham je. To si prostě uvědomí jen pár lidí, co jsou z branže. A já ho dlouhé roky sleduju, protože jsme začínali kariéru v podobném čase, oba v Londýně," komentoval Vémola pro CNN Prima NEWS.

Podle Vémoly byla Muradovova taktika skvěle zvolená a prokázala jeho vysokou úroveň dovedností a připravenosti. „Pro mě to byl obrovský výkon, jak ho Mach odkontroloval. Jak ho k ničemu nepustil. Skvěle zvládnutý zápas. Chápu, že to pro diváky nebylo atraktivní," pravil.

Vémola se také zamyslel nad tím, proč fanoušci Muradova nepřivítali s takovým nadšením, na jaké byl dříve zvyklý. „Oni Macha už ani při nástupu nijak extra nevítali, což je asi tím, že byl pět let mimo a diváci si na něj odvykli. A aby si je získal na svou stranu, bude muset udělat nějaký atraktivní zápas," uzavřel Vémola svůj komentář.

Muradovův výkon tak rozdělil publikum, ale z pohledu odborníků a kolegů, jako je Vémola, šlo o ukázku skvělé taktiky a kontroly nad soupeřem. Nyní bude zajímavé sledovat, jak se uzbecký bojovník připraví na další výzvu a zda se mu podaří získat zpět srdce fanoušků prostřednictvím dalšího atraktivního zápasu.