Khabib řekl UFC ne. Slib matce byl důležitější než 100 milionů dolarů

Khabib Nurmagomedov šokoval fanoušky i odborníky, když po své poslední výhře nad Justinem Gaethjem oznámil odchod do důchodu. Tento moment přišel ve chvíli, kdy měl "Orel" na dosah historický milník – bilanci 30-0, kterou by završil přání svého otce, jenž ho vždy vedl k tomu, aby se stal jedním z nejlepších bojovníků všech dob. Navzdory tlaku veřejnosti a možnosti zapsat se nesmazatelně do historie, se Khabib rozhodl odejít na vrcholu své kariéry.

Khabib řekl UFC ne. Slib matce byl důležitější než 100 milionů dolarů

Svět MMA byl v šoku, když Khabib Nurmagomedov, známý jako "Orel", po své poslední výhře nad Justinem Gaethjem oznámil, že končí svou kariéru. Všichni očekávali, že Khabib naplní přání svého otce a dosáhne na bilanci 30-0, což by ho zapsalo do historie jako jednoho z nejlepších bojovníků všech dob. Přesto se rozhodl jinak, a důvod byl překvapivě osobní. Po vítězství nad Gaethjem, kdy zlepšil svou bilanci na 29-0, se rozhodl ukončit kariéru, a to kvůli slibu, který dal své matce.

„Slib jsem dal matce, a ten pro mě znamená všechno,“ přiznal ruský zápasník v rozhovoru pro MMA Fighting. Navzdory tomu, že UFC prezident Dana White se ho snažil přemluvit a nabízel mu ohromnou finanční odměnu, Khabib zůstal neoblomný. „Dana mi řekl, že kdybych chtěl 100 milionů dolarů, není problém. Já bych je dostal,“ odhalil. Nabídka ve výši 100 milionů dolarů, tedy více než 2 miliardy korun, byla skutečně ohromující. Mnoho jiných by takovou částku neváhalo přijmout, ale pro Khabiba byly peníze až na druhém místě.

Khabib však prozradil, že peníze pro něj nikdy nebyly tím hlavním. "Tam odkud pocházím, z Dagestánu, lidé nepotřebují mnoho. Jsou šťastní i bez velkých peněz," vysvětlil svůj pohled na věc. V Dagestánu jsou tradice a rodina na prvním místě a pro Orla znamená být na blízku svým blízkým víc než jakýkoliv milionový šek. "Chci být dobrým člověkem, trávit čas s rodinou a inspirovat ostatní," dodal.

Khabib si během své kariéry vydělal dost na to, aby si mohl dovolit luxusní životní styl. Očekávání veřejnosti a finanční nabídky však nestačily na to, aby ho přiměly k návratu do oktagonu. Slib matce byl silnější než jakákoliv finanční nabídka.