Tom Aspinall na prahu největší šance kariéry. Bitva o skutečný titul je na dosah

Tom Aspinall, 30letý britský bojovník, se nachází jen krůček od své životní šance – získat titul v těžké váze UFC. Prezident Dana White nedávno oznámil, že Aspinall (bilance 15-3) byl oficiálně určen jako náhradník pro očekávaný souboj mezi Jonem Jonesem (27-1) a Stipem Miocicem (20-4). V případě, že by jeden z těchto dvou velikánů nemohl do zápasu nastoupit, Aspinall bude připraven využít příležitosti.

Tom Aspinall na prahu největší šance kariéry. Bitva o skutečný titul je na dosah

White potvrdil, že Aspinall bude připraven nastoupit, pokud by se vyskytly nějaké komplikace před plánovaným listopadovým turnajem UFC 309 v Madison Square Garden.

„Tom Aspinall bude titulovým náhradníkem. Pokud se něco stane, tak nastoupí,“ prohlásil šéf UFC během tiskové konference. Toto rozhodnutí jen potvrzuje, že Britova kariéra směřuje strmě vzhůru. Aspinall nedávno ohromil svět, když během souboje o dočasný titul porazil Rusa Sergeje Pavloviče (18-3) za pouhých 69 vteřin.

Navzdory tomu, že hlavním lákadlem UFC 309 je duel mezi Jonesem a Miocicem, Aspinall je stále ve hře. Pokud by jeden z bojovníků vypadl, britský samuraj by mohl převzít největší šanci své kariéry. Tento 30letý talent je odhodlán získat skutečný pás a upevnit svou pozici mezi elitou UFC.

Britský válečník již obhájil svůj dočasný titul v dalším velkolepém zápase, když si v rychlém souboji poradil s Curtisem Blaydesem (18-5). Jeho úspěchy na scéně UFC dokazují, že má na to stát se králem celé královské divize.  

Tato situace drží Aspinalla ve střehu. Turnaj UFC 309, který se bude konat 16. listopadu v ikonické hale Madison Square Garden, by se mohl stát jeho osudovým večerem. Pokud dojde k náhlé změně v sestavě, bude připraven naplno využít svou příležitost a převzít trůn těžké váhy UFC.