Kaik Brito se vrací do OKTAGONu, trůn welterové váhy se otřese v základech

A je to potvrzeno! Organizace OKTAGON MMA přináší novinku, která rozvíří vody welterové váhy. Do klece se vrací bývalý šampion Kaik Brito.

Kaik Brito se vrací do OKTAGONu, trůn welterové váhy se otřese v základech

Po dlouhé pauze a neúspěšném pokusu prorazit v UFC Contender Series se Brazilec vrací, aby znovu bojoval o svůj trůn. Fanoušci tohoto bojovníka už dlouho očekávali jeho návrat, který nyní dostává konkrétní podobu. Brito bude usilovat o to, aby se opět stal dominantní silou, což může výrazně změnit dynamiku na vrcholu welterové váhy.

Doposud byla situace v OKTAGON welterové váze jasná. Po dokončení první milionové pyramidy se vytvořila další cesta, ze které vzešlo finále mezi Ionem Surdu a Lemanem Gogoladzem. Oba bojovníci měli za úkol střetnout se o titul, který zůstal po Britově odchodu volný. Zápas však stále nebyl uskutečněn a nyní přichází velký návrat, který může plány kompletně přepsat. Tento vývoj zcela mění rozložení sil, a pokud by některý z finalistů nebyl schopen nastoupit, Brito by mohl dostat šanci bojovat o titul znovu.

Naposledy jsme viděli Brita v OKTAGONu na konci roku 2022, kdy na turnaji OKTAGON 37 dokázal drtivým způsobem porazit Davida Kozmu. Tímto výkonem si zajistil respekt a potvrzení své dominance. Po tomto zápase bylo očekáváno, že Brito zamíří do milionové pyramidy, ale místo toho se rozhodl zkusit své štěstí v UFC Contender Series, kde bohužel neuspěl. Po této porážce následovala dlouhá pauza, kterou přerušil pouze jeden méně náročný zápas v menší organizaci.

Nyní se však Brito vrací zpět do OKTAGONu, kde ho čeká celá řada zajímavých výzev. Ať už půjde o nové soupeře nebo možný zásah do boje o titul, jeho návrat rozhodně přinese napětí a nové možnosti pro fanoušky i bojovníky. Uvidíme, jak se situace dále vyvine a zda bude mít Brito šanci znovu usednout na trůn welterové divize.