Konec jedné éry: Demetrious Johnson opouští MMA, našel novou vášeň v jiu-jitsu

Demetrious Johnson, legendární zápasník a jeden z nejlepších bojovníků všech dob, se rozhodl ukončit svou úspěšnou kariéru v MMA. O definitivní konec na poli bojových sportů se ale nejedná.

Konec jedné éry: Demetrious Johnson opouští MMA, našel novou vášeň v jiu-jitsu

Johnson, známý také pod přezdívkou „Mighty Mouse“, oznámil svůj odchod do sportovního důchodu 6. září na akci ONE Championship v Denveru. Toto rozhodnutí bylo dlouho očekávané, neboť Johnson již dříve naznačoval, že jeho čas v oktagonu se chýlí ke konci. Po 15 letech strávených jako profesionální zápasník, během kterých získal řadu titulů a stal se jedním z nejdominantnějších bojovníků v historii, se rozhodl pověsit rukavice na hřebík.

Bývalý šampion UFC v muší váze své rozhodnutí vysvětlil ve svém podcastu, kde odhalil důvody, které ho k tomu vedly. Podle Johnsona začala jeho vášeň pro MMA slábnout a více se našel v brazilském jiu-jitsu, které považuje za větší výzvu. „Už mě MMA nebaví tak, jak mě bavilo dřív. Jiu-jitsu je pro mě teď mnohem těžší a nacházím v něm větší naplnění,“ uvedl v podcastu.

Johnsonova kariéra byla plná úspěchů nejen v UFC, ale i v organizacích WEC a ONE Championship. V průběhu své kariéry si získal reputaci jako jeden z nejlepších zápasníků všech dob, když se mu podařilo obhájit titul v UFC a později triumfovat i v ONE Championship.

Johnson, který pochází z Washingtonu, dlouhá léta trénoval v AMC Pankration pod vedením trenéra Matta Huma. I přestože byl trénink s Humem úspěšný, Johnson cítil, že jeho možnosti spolupracovat s dalšími bojovníky a trenéry byly omezené.

Po ukončení kariéry se jindy skvělý šampion těší na nové možnosti. Plánuje cestovat a spolupracovat s různými trenéry a zápasníky po celém světě, aniž by musel řešit své budoucí soupeře. Tento nový svobodnější přístup mu umožní prozkoumat nové tréninkové metody a rozvíjet se v dalších oblastech bojových sportů, jako je právě jiu-jitsu.