Chimaev přiznává zdravotní potíže a problémy s vízem: Může to ovlivnit mou cestu k titulu

Zdravotní komplikace stále sužují kariéru Khamzata Chimaeva, který se snaží dosáhnout na titul šampiona UFC. Přestože se chystá na zápas na UFC 308 proti Robertu Whittakerovi, jeho cesta je komplikovaná nejen zdravotními problémy, ale i nemožností zápasit na americké půdě.

Chimaev přiznává zdravotní potíže a problémy s vízem: Může to ovlivnit mou cestu k titulu

Chimaev nyní před nadcházejícím zápasem oznámil změnu ve své přípravě. Tento třicetiletý bojovník si uvědomil, že jeho dosavadní přístup k tréninku, i když mu přinesl úspěchy, již není udržitelný. Zdravotní problémy, které ho v posledních letech provázely, ho donutily změnit strategii. Čečenský bojovník přiznal, že jeho imunitní systém je dlouhodobě oslabený, což mělo za následek opakované hospitalizace. Proto se rozhodl radikálně upravit svůj tréninkový režim, aby ochránil své zdraví a mohl nadále soutěžit na nejvyšší úrovni.

V rámci přípravy na UFC 308 se Chimaev znovu spojil se svým prvním trenérem wrestlingu, Salimem Noutsalkhanovem, který ho vedl na začátku kariéry. „Nyní je pro mě klíčové správně regenerovat a odpočívat. V minulosti jsem trénoval, dokud jsem se úplně nevyčerpal. To mě ale dovedlo až do nemocnice, kde jsem byl třikrát během tří týdnů. Můj imunitní systém byl zcela vyčerpaný,“ vysvětlil pro MMA Fighting.

Spolupráce s renomovanými trenéry, jako je Noutsalkhanov, je pro Chimaeva velkým krokem vpřed. Tento zkušený trenér, který v minulosti připravil mnoho šampionů, včetně olympijského vítěze Buvaisara Saitieva, dává Chimaevovi naději na další kariérní posun. Ten díky tomu věří, že pod jejich vedením může dosáhnout nových vrcholů.

V každém případě další velkou překážkou v jeho kariéře je nemožnost získat vízum do Spojených států, což ho výrazně omezuje v možnosti zápasit na amerických turnajích. Chimaev uvedl, že UFC ho oslovilo s nabídkou zápasit proti Leonu Edwardsovi na prestižním turnaji UFC 300, ale kvůli vízovým omezením nemohl tuto šanci využít.

„Vízové restrikce vůči ruským a čečenským bojovníkům jsou velmi přísné, zejména v dnešní politické situaci. Ani mně nebylo uděleno vízum,“ vysvětlil čečenský bojovník, který nedávno přijal občanství Spojených arabských emirátů ve snaze najít alternativní cestu k tomu, aby mohl pokračovat ve své kariéře na mezinárodní scéně.