Boxerský šampion Usyk zadržen na letišti v Krakově: „Nedorozumění, vše je vyřešeno“

Boxerský šampion v těžké váze Oleksandr Usyk zažil nepříjemnou situaci na polském letišti v Krakově. Ukrajinský boxer byl krátce zadržen policií, což vyvolalo rozruch nejen mezi jeho fanoušky, ale i v médiích. Incident byl zachycen zpravodajským kanálem TVP Info, který odvysílal záběry Usyka v poutech. Co se vlastně na letišti přihodilo?

Boxerský šampion Usyk zadržen na letišti v Krakově: „Nedorozumění, vše je vyřešeno“

Oleksandrova manželka, Kateryna Usyková, se rozhodla na situaci reagovat prostřednictvím sociálních sítí. Na svém instagramovém účtu zveřejnila video, na kterém je její manžel obklopen uniformovanými policisty. Kateryna ve videu vyjádřila vděčnost za to, že je její muž opět na svobodě, a zároveň upřesnila, že nebyl formálně zatčen. I přesto, že incident znepokojil mnohé fanoušky, byl sedmatřicetiletý Usyk po krátké době propuštěn a označil celou situaci za pouhé „nedorozumění“.

Usyk se později obrátil na své fanoušky prostřednictvím sociálních sítí, kde vyjádřil svou vděčnost za podporu. „Drazí přátelé, situace byla jen nedorozumění. Vše bylo rychle vyřešeno a rád bych poděkoval všem, kteří se na tom podíleli. Zvláštní dík patří ukrajinským diplomatům za jejich rychlou a účinnou pomoc. Také si vážím polské policie za to, že svou práci odvádějí profesionálně a nezáleží jim na postavení, výšce či síle,“ uvedl ve svém prohlášení. Usykův trenér a přítel Sergey Lapin dodal, že situace je pod kontrolou: „Nemějte obavy, všechno je v pořádku. Celníci však zanedbali své povinnosti.“

Ačkoliv přesné detaily ohledně důvodu zadržení nejsou známy, Usyk je nyní v pořádku a podle posledních zpráv se již nachází v Londýně. Tam se plánuje zúčastnit galavečeru ve Wembley, kde se očekává, že zápas mezi šampionem IBF Danielem Duboisem a Anthony Joshuou přiláká více než 90 000 fanoušků. Usykův návrat na scénu a jeho účast na tak významném sportovním večeru potvrzuje, že incident na letišti byl skutečně jen krátkou epizodou.