Zhumagulov přichází do OKTAGONu. Bývalý zápasník UFC míří za titulem v bantamové váze

Organizace OKTAGON MMA se dlouhodobě řadí mezi nejlepší MMA ligy v Evropě, spolu s polskou KSW. Každým rokem stoupá nejen její prestiž, ale i kvalita bojovníků, kteří se zde utkávají. Tento růst pokračuje i letos, kdy organizace přivítá novou posilu do bantamové váhy (do 61 kilogramů). Tentokrát je touto posilou bývalý zápasník UFC, Kazach Zhalgas Zhumagulov.

Zhumagulov přichází do OKTAGONu. Bývalý zápasník UFC míří za titulem v bantamové váze

Kontroverzní odchod z UFC: Rozhodčí rozhodli jinak

V UFC není prostor pro chyby a Zhumagulov to pocítil na vlastní kůži. Sedmkrát se postavil do klece v rámci nejprestižnější světové organizace, avšak odcházel s bilancí 1-6. Přestože na první pohled vypadá tento poměr drtivě, skutečnost je o něco složitější. Zhumagulov totiž prohrál pětkrát na body, přičemž tři z těchto porážek byly split decision – to znamená, že jeden z bodových rozhodčích mu přisoudil vítězství.

Prohra na split decision je vždy znamením těsného souboje, ve kterém rozhodují malé detaily. Takové výsledky často polarizují fanoušky, kteří mají rozdílné názory na to, kdo měl skutečně vyhrát. Zhumagulov byl obětí těchto sporných výsledků ve třech po sobě jdoucích zápasech, což nakonec vedlo k jeho propuštění z UFC.

Po odchodu z UFC se Kazach vrátil do své rodné země, kde absolvoval dva zápasy. Ty však pro něj nepředstavovaly velkou výzvu, protože výkonnostní rozdíl mezi ním a jeho soupeři byl příliš velký. Hledal tedy organizaci, která by mu poskytla adekvátní soupeře, a logicky zamířil do OKTAGONu MMA.

Ambice stát se šampionem

Zhalgas Zhumagulov, známý pod přezdívkou „Zhako“, se dohodl na spolupráci s OKTAGON MMA, kde má jasné cíle – chce se stát šampionem bantamové váhy. Při svém příchodu vyslal jasný vzkaz všem soupeřům: „Ahoj, OKTAGONe. Tady Zhalgas Zhumagulov a přicházím to tady ovládnout,“ prohlásil sebevědomě ve svém úvodním videu, které zakončil pozdravem typickým pro pana Spocka ze seriálu Star Trek.

Zhumagulov má nyní před sebou novou kapitolu své kariéry v jedné z nejprestižnějších evropských organizací. Jeho dosavadní působení v UFC bylo plné těsných rozhodnutí, která mu přinesla smíšené výsledky, ale v OKTAGONu vidí příležitost k novému začátku. S ambicí stát se šampionem a touhou ukázat své schopnosti bude jeho cesta v této organizaci jistě sledována s velkým očekáváním.